Ce trebuie să scrii neapărat într-un e-mail de serviciu. Puțini știu asta

-


Primim zilnic o mulțime de mesaje de la colegi și superiori și de cele mai multe ori le răspundem în grabă, fără să respectăm vreo regulă profesională în acest sens. Iată cum spun specialiștii în Resurse Umane că ar trebui să fie alcătuit un astfel de e-mail.

Trebuie să ai un subiect clar

Cei mai mulți dintre noi trebuie să se concentreze să aleagă dintre zecile sau sutele de e-mailuri care umplu cutia noastră de mesaje primite în fiecare zi, astfel încât cu cât este mai clar subiectul, cu atât este mai probabil ca mesajul tău să fie citit.

Nu uita semnătura ta

Fiecare e-mail trebuie să includă o semnătură care îi spune destinatarului cine ești și cum să te contacteze, dacă vrei să lași impresia că acorzi importanța cuvenită serviciului tău. Include toate detaliile de contact, astfel încât destinatarul să nu fie nevoit să caute adresa, e-mailul sau numărul de telefon pe Internet.

Folosește o formulă de adresare sobră

Utilizarea „Hei””, „Salut!”, sau ”Bună!” este lipsită de profesionalism, indiferent cât de bine îl cunoști pe destinatar. Folosește în schimb ”Bună ziua!”, indiferent cât de tânăr este cel căruia îi trimiți e-mailul. Pentru a fi mai formal, utilizează „Dragă (introdu numele)”. Folosirea numelui persoanei în salut – „Hello Robert” – este destul de adecvată, dar nu uitați să nu scurtați numele persoanei decât dacă vi se permite să faceți acest lucru .

Nu folosi umorul

Umorul nu are ce căuta într-un e-mail de serviciu. Ceea ce tu crezi că este amuzant prezintă un mare risc de a fi interpretat greșit de către destinatar de a fi considerat sarcasm la adresa sa.

Citește și: 

Top 5 cele mai bănoase meserii “murdare”. Nu sunt pentru cei slabi de înger

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *