Ce trebuie să știm despre alegerile prezidențiale. Detaliu important pentru votanții din diaspora

-


Candidaturile la alegerile prezidenţiale vor putea fi depuse până în 22 septembrie, la ora 24.00, iar campania electorală se va desfăşura din 12 octombrie până în 9 noiembrie, conform unei decizii a Guvernului, prin care a fost aprobat calendarul alegerilor prezidenţiale.

 

În străinătate, votul va începe în 8 noiembrie, urmând să se desfăşoare şi în 9 şi 10 noiembrie, în timp ce în ţară alegătorii se vor prezenta la urne în 10 noiembrie.

Până în 2 septembrie va avea loc depunerea la Biroul Electoral Central a protocolului de constituire a unei alianţe electorale, iar cel mai târziu în 11 septembrie se face înregistrarea în Registrul Electoral ca alegător în străinătate, respectiv alegător prin corespondenţă.

Depunerea candidaturilor va avea loc până în 22 septembrie, la ora 24.00, iar campania electorală va începe în 12 octombrie.

În 8 noiembrie, între orele 12.00 – 21.00 va fi prima zi a votării în străinătate, în 9 noiembrie se încheie campania electorală în ţară, în timp ce în străinătate se votează între orele 7.00 şi 21.00, fiind a doua zi de vot.

În 10 noiembrie, la ora 7.00 va începe votarea în ţară, până la ora 21.00, fiind şi a treia zi de vot în străinătate.

Alegătorii care la ora 21.00 se vor afla la secţiile de vot, precum şi cei care se vor afla la rând în afara secţiei vor putea să îşi exercite dreptul de vot până la ora 23.59.

Citește și:

Ce interese servește PSD când atacă investițiile americane în România


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.