Ursula von der Leyen nu renunţă la planul de relansarea economică a UE. 750 de miliarde de euro, miza jocului comunitar

-


Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a adresta un nou apel miercuri liderilor europeni „să lase prejudecăţile la o parte” şi să sprijine planul ei de relansare de 750 de miliarde de euro, scrie AFP.

„Este vorba despre o necesitate urgentă şi excepţională. Să lăsăm la o parte prejudecăţile. Este momentul Europei. Criza pe care trebuie să o înfruntăm acum este enormă. Dar oportunitatea pentru Europa este şi ea enormă şi la fel şi responsabilitatea noastră, de a face ce trebuie în această situaţie”, a declarat Ursula von der Leyen.

Acest plan este privit cu reticenţă de unele state membre (Olanda, Danemarca, Austria şi Suedia), care preferă să susţină economia UE numai prin împrumuturi, şi nu prin subvenţii, în condiţiile în care şefa executivului comunitar propune ambele variante.

În acest sens, aceasta le-a explicat aleşilor europeni că executivul comunitar intenţionează să adune 750 de miliarde de euro de euro în numele UE, total din care „500 de miliarde vor fi distribuite sub formă de subvenţii, 250 de miliarde – sub formă de împrumuturi către statele membre”.

Potrivit acesteia, aceste subvenţii vor constitui „o investiţie” pentru viitor, în priorităţile UE, respectiv „întărirea pieţei interne, digitalizare (economiei), Pactul Ecologic European şi rezilienţă”.

Citeşte şi:

SUA nu sunt pregătite să moară


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.