Cea mai mare pudibonderie este la Jandarmerie

-


Un bucureștean a fost amendat cu 900 de lei pentru că a scris pe Facebook că jandarmii care-i apără pe corupții din Parlament și Guvern sunt niște sclavi. Procesul verbal întocmit la sediul unității de jandarmi menționează că postarea vinovatului lezează „demnitatea și onoarea” Jandarmeriei Române.

Ciudat e că politicienii nu-i lezează, ci protestatarii. Mna, o chestie de gusturi.

Așa-i dacă Facebook-ul e domeniu public. Nu poți să spui tot ce-ți vine la gură, așa cum n-o poți face nici pe stradă.

Singurul loc unde poți merge să-i înjuri pe jandarmi este pe stadion. Acolo-i permis să-i faci cu ou și cu oțel, ba chiar să arunci cu scaune și torțe în ei. E în spiritul jocului de fotbal.

Adevărul e că mi se pare stupid să-i beștelești pe jandarmi pentru că-și fac meseria. Până la urmă ce vină are Gigel SpateLat că e pus să păzească niște scame istorice? Dacă ți-ar elibera calea către Parlament și-ar pierde locul de muncă înainte să-l scuipi tu în față pe Dragnea. Și, ghici ce?, ar rămâne fără loc de muncă și după ce ai instaura tu „democrația aia idilică”.

Așa cum ne-am obișnuit, adevărul e întotdeauna la mijloc. Adică în gardurile alea de fier dintre protestatari și jandarmi. Alea dețin îndeajuns de multă cunoaștere. Sunt reci, calme și capabile oricând să cadă peste picioarele unui politician și să-l rănească mortal.

Am remarcat faptul că unii protestatari au instigat la violență, cerând atacarea secțiilor de Poliție și însușirea armamentului. Ori, și mai comic, atacarea penitenciarelor pentru eliberarea infractorilor cu chef de revoltă populară. Cel mai probabil Vadim Tudor salivează post-mortem la auzul acestor aberații. Românii care au manifestat asemenea idei nu merită amenzi, ci consiliere psihiatrică. Să plătească un specialist, nu o amendă.

Cât despre înjurăturile primite de Jandarmerie pe Facebook… de ce n-au spus că-s așa sensibili? Dar să rămână la fel de finuți și când trag de protestatarii care nu se dau din calea vreunui târg de Crăciun.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.