Cel mai gustos hamburger raw vegan

-


Viața unui raw vegan nu este simplă, cel puțin în primul an când trebuie să facă schimbări peste schimbări în alimentație și în stilul de viață, în general. De departe, pe parcursul acestei tranziții cea mai grea este lupta cu aromele care se încăpățânează să stea la pândă la fiecare colț de stradă. Iar dacă lor li se mai adaugă și imaginile perfecte și parcă reale ale preparatelor care „surând“ din vitrine atunci este nevoie de o porție consistentă de voință.

Unul dintre preparatele de care m-am „despărțit“ cel mai greu a fost hamburgerul. Nu a existat fast-food sau restaurant în care să intru și să nu mânănc un hamburger cu „de toate“. În raw veganism este însă foarte greu, cel puțin la început, să prepari hamburgerul perfect, pe care să-l mănânci cu plăcere fie la micul dejun, fie la cină. Personal, am încercat zeci de combinații de alimente, dar de fiecare dată lipsea ceva.

O rețetă de hamburger are și Ligia Pop în cartea ei „Rețete vegane fără foc“. Și pot spune că de departe este cel mai gustos hamburger pe care l-am mâncat vreodată.

Ingrediente:

-300 grame nuci românești

-25 g ceapă tocată

-100 g semințe de in înmuiate 2 ore

-o rădăcină de pătrunjel

-o sfeclă roșie mică

-un morcov

-150 grame de nuci românești înmuiate o noapte

-10 g amestec de condimente

-125 ml de apă

-3 căței de usturoi pisați

-sare neiodată, după gust

Maioneză: 100 g nuci caju înmuiate timp de 2 ore, zeama de la o jumătate de lămâie, un cățel de usturoi, 75 ml de apă și sare după gust

Mod de preparare:

Toate ingredientele se mărunțesc foarte fin într-un robot de bucătărie. Datorită sfeclei, compoziția va ieși roșie și foarte aromată. Compoziția se întinde și cu ajutorul unui cerc culinar de inox se taie hamburgerii. Aceștia trebuie să stea la deshidratat timp de 5 ore, la 40 de grade Celsius. Dacă nu aveți deshidrator, folosiți cuptorul cu încredere, pe care îl reglați astfel încât temperatura să nu depășească 40 de grade Celsius.

Preparare: pe felia de pâine se adaugă o felie rotundă de ceapă, o linguriță de maioneză și o linguriță de pastă de roșii. Peste ele se pot presăra germeni și fâșii de morcovi. Deasupra se presează cealaltă jumătate de hamburgher, se mai adaugă o linguriță de maioneză.

Sursă: Rețete vegane fără foc, autor Ligia Pop

Foto: Ligia Pop

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon