Cel mai bun sfat de carieră de la cel mai bogat om în viață

-


 

Bill Gates a construit una dintre cele mai puternice companii din lume, a donat miliarde de dolari în scopuri caritabile și a schimbat pentru totdeauna modul în care oamenii și masinăriile interacționează.

Totodată, el este și a fost o sursă de inspirație în ultimele patru decenii pentru foarte mulți oameni din această lume, chiar dacă nu a fost atât de preocupat să caute lumina reflectoarelor așa cum au făcut-o alți miliardari, precum Richard Branson sau Elon Musk. În anul 2011, în timp ce ținea un discurs, cofondatorul Microsoft a rostit câteva cuvinte care vor rămâne în istorie și care au motivat multe persoane: „Toți oamenii au aceeași valoare. Oricine merită să trăiască o viață sănătoasă și productivă. Succesul nu ar trebui să depindă de rasă sau de veniturile părinților”.

Totodată, 17 ani mai devreme, în 1994, Bill Gates declara pentru revista Playboy: „Îmi place ceea ce fac pentru că implică învățare. Îmi place să fiu în jurul oamenilor inteligenți care încearcă să înțeleagă tot timpul lucruri noi. Îmi place ideea că unii oameni chiar încearcă să inventeze lucruri care să aibă un impact semnificativ asupra lumii. Nu-mi place să pierd timpul în locuri și grupuri în care nu aud nimic nou sau nu pot fi creativ”.

Cu o avere netă de 79,2 miliarde de dolari, acesta rămâne cel mai bogat om din lume, poziție pe care a ocupat-o 15 ani din ultimii 20, potrivit Forbes. În 2000, acesta a demisionat din funcția de CEO al Microsoft și și-a dedicat timpul și banii pentru scopuri caritabile. Prin Fundația Bill & Melinda Gates, el și soția sa se concentrează pe îmbunătățirea rezultatelor educaționale, extinderea accesului la asistență medicală în întreaga lume și creștere oportunităților economice pentru gospodăriile cu venituri mici.

Citește și: 

Top 10 cele mai tinere și mai bogate celebrități din lume: 41 de milioane de dolari, la doar 19 ani


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *