Cel mai gustos și sănătos desert de toamnă

-


Este deja toamnă și este timpul să ne bucurăm de bogăția vegetală a acesteia. Dovleacul  este bogat în antioxidanţi şi vitamine, și poate fi un desert delicios.  De asemenea, acesta  este sărac în calorii și conține vitamina A, flavonoizi polifenolici şi caroten.

Datorită cantităţii însemnate de betacaroten (120 mg), de potasiu (230 mg), o cantitate modestă de sodiu (2 mg) şi puţine calorii (13 la 100 g), dovleacul contribuie la protecţia împotriva bolilor de inimă, cancerului şi împotriva disfuncţiilor mentale, scrie doctorul zilei.ro.

Pe lângă potasiu, dovleacul este  bogat în fibre, asigură buna funcţionare a digestiei şi previne apariţia bolilor cardiovasculare cât şi a cancerului.

Mierea şi scorţişoara au proprietăţi excelente de vindecare, datorită multitudinii de elemente pe care le conţin fiecare: vitamine, substanţe minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanţi.

Această combinaţie delicioasă ne ajută să prevenim o serie de afecțiuni grave pentru corpul nostru, de la cancer până la cele ale sistemului digestiv.  Scorţişoara acţionează asupra zahărului din sânge, contribuind la eliminarea lui înainte de a se transforma în grăsime.

Rețeta este simplă și ușor de făcut în bucătărie.

Ingrediente:dovleac, scorţişoară, miere, coajă de lămâie.

Mod de preparare: se taie dovleacul în bucăţi mari, după care se pune într-o tavă unsă cu ulei și se bagă în cuptor la foc mic. Se coace timp 30 – 35 minute, și apoi se unge cu miere și se presară scorţişoară şi coaja de lămâie.

Citește și: O nouă dietă cu rezultate rapide cucerește lumea. E preferata angajaților de la Facebook

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.