Cel mai mare magazin IKEA din sud-estul Europei se deschide în Capitală la sfârșitul lunii

-


Noul magazin IKEA Pallady se va deschide pe 24 iunie, a anunțat marți retailerul suedez. Va fi al doilea magazin al companiei în Romania și cel mai mare din Sud-Estul Europei. Valoarea totală a investiției ajunge la aproape 90 de milioane de euro.

„După progresele excelente din ultimele luni în procesul construcției, sunt bucuros să anunț că vom deschide magazinul pe 24 iunie și vom aduce viziunea noastră de a crea o viață de zi cu zi mai bună mai aproape de și mai mulți oameni din România. Pe lângă amenajarea magazinului nostru, am finalizat și procesul de recrutare, iar angajații noștri sunt pregătiți să-i întâmpine pe oaspeții și clienții noștri la deschiderea mult așteptată”, a declarat Cas Lachaert, Store Manager.

Magazinul are 37.000 de metri pătrați și va pune la dispoziția clienților aproape 10.000 de produse care reflectă filozofia IKEA de design democratic, combinând formă, funcționalitatea, calitatea, sustenabilitatea și prețul scăzut.

„Acesta va avea, de asemenea, trei modele de interioare integrale și 58 de camere pline de idei și inspirație realizate pe baza cunoștințelor despre casele românilor, răspunzând nevoilor locale în ceea ce privește mobilarea locuinței cu soluții și produse accesibile. Pe lângă un loc de joacă supravegheat, dedicat copiilor, magazinul va găzdui, de asemenea, restaurantul nostru deja celebru care servește atât specialități suedeze, precum și preparate românești”, se mai arate într-un comunicat de presă.

Au fost create aproximativ 600 de locuri de muncă

Noul magazin Ikea a creat în Capitală circa 600 de locuri de muncă. Unele voci susțin că noul Ikea a întârziat inaugurarea și din cauza dificultăților privind găsirea resursei umane.

„În plus față de cele peste 500 de locuri de muncă din domeniul construcțiilor care au fost create în timpul construcției magazinului Pallady, aproximativ 600 de angajați vor fi parte din familia IKEA odată cu deschiderea noului magazin. În total, după 12 ani de prezența pe piață, IKEA a creat aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă și a oferit beneficii avansate tuturor angajaților din țară”, mai transmit suedezii.

În România, grupul suedez a deschis în 2007 primul magazin în nordul Bucureștiului, în zona comercială Băneasa.

Următoarele magazine IKEA vor fi deschise în Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca, retailerul căutând la acest moment terenuri în zona. Ikea estimează că aceste magazine ar putea fi deschise în 2020-2021.

Citește și: Cine n-are bătrâni oribili să nu caute prea mult


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.