Cele mai bune trucuri pentru a respecta cu ușurință deadline-urile

-


Depășirea unui termen-limită te poate pune într-o lumină negativă – sau chiar mai rău, te poate face să-ți pierzi locul de muncă. Din cauza unui calcul greșit al timpului și a numeroaselor elemente care ne distrag atenția de la sarcina asupra căreia ar trebui să ne concentrăm, este, de multe ori, dificil să completăm proiectele la timp. Din fericire, există câteva tehnici care ne pot fi de ajutor.

Studiile au arătat că perioada în care estimăm că vom rezolva o sarcină se bazează pe un scenariu optimist, nu pe realitate. Mintea noastră percepe termenele-limită ca fiind mai îndepărtate decât sunt cu adevărat, atunci când proiectul pe care trebuie să-l realizăm este unul amplu.

Potrivit cercetătorilor, persoanele care nu respectau un program bine stabilit când erau copii întâmpină, ca adulți, mai multe dificultăți în a-și împărți eficient timpul.

În plus, respectarea termenelor-limită cu ușurință poate fi legată și de cât de puternică este voința noastră. Alt studiu a arătat că cei care în copilărie erau capabili să aștepte mult timp pentru a primi recompense ajung persoane de succes.

Pentru a nu depăși un termen-limită, trebuie, mai întâi, să afli exact ce se așteaptă de la tine. În momentul în care înțelegi ce trebuie făcut, ești, deja, pregătit pentru reușită.

Desigur, uneori s-ar putea să resimți mai puternic stresul sau presiunea unei sarcini grele și a unui termen-limită. Dar, în loc să-ți faci griji, ia-ți o scurtă pauză și întreabă-te: Care este prioritatea mea? Cui trebuie să mă adresez dacă mă confrunt cu o problemă? Cum arată succesul acestui proiect și cum îl voi măsura? Răspunsul la aceste întrebări te ajută să te asiguri că ai la îndemână toate resursele, informațiile și echipamentul necesare.

Apoi, acordă-ți un moment pentru a identifica cele mai importante aspecte ale proiectului, astfel încât să înțelegi ordinea în care ar trebui să le parcurgi. Este, de asemenea, o idee bună să notezi termene-limită mai mici, stabilite de tine, pentru a te ajuta să gestionezi mai bine timpul pe tot parcursul procesului.

Prin urmare, pentru a încheia sarcinile de lucru înainte de termenul-limită este nevoie să:

  • afli exact ce ai de făcut;
  • te asiguri că ai la îndemână toate resursele necesare;
  • stabilești un program clar cu pașii de urmat;
  • fii realist cu privire la ce poți îndeplini și în cât timp;
  • îți stabilești ”mini deadline-uri” pe parcurs;
  • elimini toate elementele care ți-ar putea distrage atenția;
  • începi mereu cu cele mai dificile sarcini;
  • nu-ți umpli timpul cu alte cerințe de lucru pe care le-ar putea rezolva altcineva.

Citește și: 

Ce trebuie să faci pentru ca afacerea de familie să rămână una de succes după ce e preluată de noua generație

Cum se spală corect fructele și legumele pentru a elimina pesticidele

Sauna, benefică pentru sănătate! Ce afecțiune gravă putem preveni

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.