Cele mai mari patru greșeli financiare pe care cu siguranță le faci

-


Evită aceste patru greșeli de gestionare a finanțelor și vei reuși într-un timp scurt să economisești o sumă la care acum nici nu te poți gândi.

Cheltui prea mulți bani pentru locuință

Îți imaginezi deseori cât de bine te-ai simți să locuiești într-un cartier central, sau într-o vilă cu vedere la un lac și chiar ajungi ca, imediat după ce strângi o sumă mai mare de bani, să cumperi o astfel de locuință. Potrivit unui studiu, în SUA una din trei persoane face această greșeală și ajunge să cheltuiască, apoi, mai mult de 30% din venitul ei pe chirie, întreținere, sau pe alte costuri legate de casă. Sfatul specialiștilor financiari este să nu cădem în această capcană și să investim banii în altceva.

Cheltui pe copii mai mult decât e cazul

Cu siguranță ești dispus să faci aproape orice pentru a te asigura că cel mic este sănătos și fericit. Pentru unii părinți, fericirea aceasta a copiilor presupune să le ofere cele mai scumpe lucruri, de la cursuri de sport la o sală de lux, la mobilier de înaltă calitate în cameră și haine de designer – lucruri de care nu au neapărat nevoie. Nu mai lăsa emoțiile să-ți controleze deciziile la cumpărături.

Nu pui bani deoparte pentru “zile negre”

S-ar putea să te simți invincibil acum, dar într-un anumit moment al vieții este posibil să te îmbolnăvești sau să te rănești. Potrivit unei alte cercetări, una din patru persoane care au acum vârsta de 20 de ani va ajunge bolnavă cel puțin o dată până la vârsta de 67 de ani. Poți fie să pui deoparte bani pentru astfel de situații, fie să optezi pentru o asigurare medicală.

Încerci să trăiești precum oamenii mult mai înstăriți ca tine

De multe ori ajungem să ne dorim să ne bucurăm și noi de viața de lux pe care un amic mai înstărit o duce și să imităm obiceiurile sale de consum pentru că ne determină să ne simțim ca făcând parte din persoanele cu un statut social ridicat. Încercarea de a ține pasul cu standardele altcuiva, însă, nu ne va duce nicăieri și va atenta la siguranța noastră financiară.

Citește și: 

Șapte adevăruri fascinante pe care nu le știai despre statele lumii

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *