Cele mai poluate oraşe din lume în 2018. Pe ce loc se află România?

-


Cele mai poluate oraşe ale lumii se află în India, Pakistan şi China, iar 22 dintre primele 30 de oraşe ale lumii, cu cel mai mare grad al poluării, se află în India. În ceea ce priveşte România, cele mai poluate oraşe sunt: Iaşi, Cluj şi Braşov, potrivit unui studiu elaborat pe anul 2018, de compania AirVisual.

 

Cel mai poluat oraş din România în 2018 este Iaşi, unde concentrarea medie de particule în suspensie (PM 2.5) a fost de 27 de micrograme pe metru cub. Pe locul doi s-a situat Cluj, iar pe poziţia a treia se află Braşovul. Aici, spre surprinderea cercetătorilor, concentrarea medie de particule în suspensie a fost de 21,3 micrograme pe metru cub, mai mare decât cea din Bucureşti (20,3 micrograme pe metru cub).

La polul opus se situează Constanţa, cu un nivel mediu de 12,4 micrograme pe metru cub, urmată de Brăila, Galaţi şi Vălenii de Munte. Astfel, peste 23.000 de români mor anual din cauza poluării, România fiind a 5-a ţară ca număr de ani de viaţă sănătoasă pierduţi din cauza aerului îmbâcsit, potrivit unui studiu realizat toamna trecută de Observatorul Român de Sănătate.

Din datele raportului anual elaborat de AirVisual şi Greenpeace, poluarea va genera 7 milioane de decese în 2020.

De asemenea, la începutul lunii noiembrie 2018, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a înştiinţat Ministerul Mediului de declanşarea procesului Comisiei Europene împotriva României, pe motiv că în Bucureşti aerul este irespirabil. Astfel, ţara noastră riscă să plătească amenzi care, potrivit specialiştilor de mediu, ar putea să ajungă la 400.000 de euro pe zi.

Citeşte şi:

Top 10 cei mai bogați oameni din lume. Surprizele din topul Forbes

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.