Cele patru mirosuri care te fac mai fericit

-


În urma mai multor cercetări, oamenii de știință au ajuns la concluzia că fericirea ar putea sta chiar sub nasul nostru, la propriu. Iată care sunt mirosurile care ne-ar putea conferi o stare de bine pe loc.

Mirosul de brad

Cercetările au constatat că acest miros festiv, adesea asociat cu sărbătorile de iarnă, ajută la reducerea stresului. Un studiu efectuat la Universitatea din Kyoto, Japonia, care s-a concentrat pe un obicei japonez de a face o plimbare liniștită prin pădure, cunoscută sub numele de „shinrin-yoku” sau „scăldat în pădure”, a constatat că depresia și anxietatea au fost semnificativ reduse la participanți în zilele în care au petrecut câteva zeci de minute plimbându-se prin păduri de conifere.

Mirosul de citrice

Dacă ai nevoie de o trezire rapidă, încearcă să miroși citrice. Cercetările au dovedit că acestea pot stimula energia și vigilența. Mirosul de lămâie, în special, poate reduce stresul și ne poate ajuta să lăsăm o impresie pozitivă în ochii celorlalți. Asta, pentru că cei aproximativ 50 de ani de reclame la detergenți cu aromă de citrice destinați uzului casnic ne-au determinat să asociem acest miros cu prospețimea și curățenia.

Mirosul de cremă cu protecție UV

Pare bizar, dar studiile arată că mirosul de cremă cu protecție UV le amintește oamenilor de zilele însorite de pe plajă. Efectele pozitive alei acestui parfum își au rădăcina, deci, în asocierea lui cu perioada de concediu, când suntem, de obicei, mai relaxați și mai fericiți.

Mirosul de rozmarin

Cercetătorii au constatat ca mirosul acestei plante a îmbunătățit capacitatea participanților la studiu de a-și aminti evenimente complexe. Oamenii de știință spun că cercetarea ar putea duce la crearea unor medicamente pe bază de rozmarin pentru tratarea pierderilor de memorie.

Citește și: 

Mânânci des cartofi prăjiți? Iată la ce riscuri te expui

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.