Cele patru preparate culinare care vor fi vedetele tuturor restaurantelor în 2018

-


După ce au studiat preferințele clienților lor, un gigant al industriei alimentare din SUA a alcătuit o listă a produselor culinare care au toate șansele să devină extrem de populare în 2018.

  1. Aromele florale

Chefii au început să folosească din ce în ce mai mult petale comestibile de flori. De la adăugarea de flori și petale întregi în feluri de mâncare până la a infuza arome botanice în băuturi și gustări, această tendință face ca preparatele să aibă un gust proaspăt și puțin dulce.

Deserturi și salate cu trandafiri, cafe latte cu lavandă și ceaiuri din plante puternic aromate sunt doar câteva dintre preparatele care devin tot mai populare.

  1. Pudrele

Pulberile de Matcha, de diverse ierburi uscate și de cereale sunt și ele tot mai căutate, mai ales de cei care îmbrățișează o dietă alimentară vegetariană sau vegană. Motivul pentru care pudrele sunt populare este că sunt foarte ușor de încorporat în supe, latte sau în preparate coapte.

Pentru un impuls energetic sau o alternativă la cafea, pudrele ca Matcha, rădăcina de maca și cacao se găsesc acum în mai toate supermarketurile. Pulberea de curcumă, turmericul, pudra de roșcove sunt și ele alternative la băuturi precum cafeaua sau ceaiul.

  1. Ciuperci funcționale

Folosite de obicei ca ingredient în suplimentele alimentare, acestea sunt, acum, elementul-vedetă din diverse supe-cremă, cafea sau ciocolată.

  1. Preparate specifice bucătăriei din Orientul Mijlociu

Influențele culinare din Orientul Mijlociu și-au croit drum spre vest de-a lungul ultimilor ani, iar 2018 va scoate de tot din anonimat aceste preparate, spun bucătarii. Delicii culinare precum hummusul și falafelul sunt deja cunoscute pentru iubitorii bucătăriei libaneze, dar acum consumatorii sunt gata să exploreze gustări mai rar întâlnite în Europa, cu influențe persane, israeliene, marocane și siriene.

Citește și: 

Cele patru informații pe care ar trebui să le publici cât mai des pe Facebook

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.