Cele trei lucruri pe care să nu le mai faci niciodată de Crăciun sau de Revelion

-


Perioada Sărbătorilor ar trebui să ne deconecteze de la grijile de orice fel și să ne apropie de cei dragi. Psihologii spun că există trei obiceiuri greșite la care trebuie să renunțăm în această perioadă dacă vrem să ne relaxăm și să ne încărcăm cu energie.

Nu-ți forma așteptări nerealiste. Niciun eveniment de Sărbători nu poate ieși 100% perfect. Privește greșelile inevitabile ca pe niște oportunități de a-ți exercita flexibilitatea și rezistența. Un pom de Crăciun răsturnat de nenumărate ori de copii sau de animalele de companie, ori un preparat culinar ars în cuptor nu trebuie să-ți ruineze ziua petrecută alături de familie și prieteni, deși, din cauza stresului, deseori se întâmplă asta. Dacă lista de dorințe a copiilor tăi se situează mult în afara bugetului, discută cu ei despre așteptările realiste și reamintește-le că Sărbătorile nu sunt despre cadouri costisitoare.

Nu lăsa stresul cumpărăturilor să te doboare. Febra cumpărăturilor face parte din farmecul pregătirilor pentru Sărbători, însă este necesar să ne amintim că ea nu este totul. Dacă nu-ți mai poți lua gândul de la grija că n-ai cumpărat tot ce e necesar pentru a pregăti cum se cuvine masa de Crăciun sau de Revelion înseamnă că e timpul să iei o pauză și să-ți amintești că Sărbătorile nu ar trebui nicidecum să fie o sursă de stres.

Nu te certa cu nimeni. Serviciul și grijile de zi cu zi ne țin departe de familie și prieteni în cea mai mare parte a timpului. Prin urmare, evită ca de Sărbători să alimentezi discuții în contradictoriu cu persoanele dragi, cu vecinii, cu angajații supermarketului din care faci cumpărăturile de Crăciun și, în schimb, bucură-te de liniștea pe care câteva zile departe de serviciu ți-o oferă. Psihologii spun că evitarea conflictelor de orice fel este cheia pentru o vacanță relaxantă care să ne ajute să ne umplem de energie pentru serviciu și pentru treburile de zi cu zi odată ce concediul ia sfârșit.

Citește și: 

Cele patru informații pe care ar trebui să le publici cât mai des pe Facebook

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.