Cele trei metode de a lega sau a îmbunătăți pe loc orice relație de afaceri

-


Este foarte important ca partenerii de afaceri să împărtășească aceleași obiective de viitor. Comunicarea directă este cheia succesului în orice tip de relație, cu atât mai mult în cele de business, spun psihologii. Când batem palma pentru o colaborare de afaceri, este important să ne gândim la posibilele rezultate negative. Iată, pe larg, sfaturile consultanților în business pentru o relație profesională de succes.

Găsiți metode de-a negocia decizii dificile

Toți partenerii de afaceri se confruntă în cele din urmă cu neînțelegerile. Când vi se va întâmpla asta, cum veți reacționa? În cazul parteneriatelor de 50/50, dezacordurile pot fi dificile, mai ales dacă ambii parteneri sunt fermi pe poziții. Studiile arată că în multe astfel de cazuri, s-a ajuns la vânzarea companiei din cauza neînțelegerilor pe anumite teme.

Comunicați deschis și cinstit

Este imperativ să vorbiți frecvent despre companie. Atât despre cea din prezent, cât și despre cum vreți să se dezvolte ea în viitor. Dacă acest lucru provoacă emoții neplăcute, partenerii pot alege să rămână tăcuți. Dar aceasta este o reacție care nu poate duce decât la dezastru pe linie, spun experții.

În acest caz, poate fi util să apelezi la cineva din afara companiei pentru a facilita comunicarea dintre tine și partenerul tău. Caută un consultant cu abilități excelente de comunicare și o experiență vastă în domeniu.

Gândiți-vă de la început la finalul colaborării

În timp ce închegați relația de afaceri, gândiți-vă cum veți pune punct colaborării atunci când va veni timpul. Cel mai frecvent motiv pentru încetarea unei afaceri este că unul dintre parteneri vrea să vândă, iar celălalt nu. Fie că este din cauza vârstei sau a altor motive nenumărate, un partener poate decide că este timpul să se retragă în timp ce celălalt vrea să continue în afaceri. Vorbiți de la început despre cum vedeți afacerea voastră pe termen lung.

Citește și: 

Cele patru informații pe care ar trebui să le publici cât mai des pe Facebook

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.