UPDATE. Două zone din Paris, sub asediu. Sute de arestări

-


90.000 de polițiști și de jandarmi sunt mobilizați pe teritoriul Franței, unde are loc, sâmbătă, pentru al patrulea weekend consecutiv, un amplu protest antiguvernamental. Jandarmeria franceză a fost mobilizată pentru confruntările cu „vestele galbene” care au amenințat că vor distruge clădiri publice și nu numai.

UPDATE: Circa 8.000 de protestatari în Paris și circa 31.000 în restul țării. În stradă se află blindate ușoare și se folosesc gaze lacrimogene. 36 de stații de metrou sunt închise în continuare.

Foto: WAFB.com

UPDATE „Există doar două puncte fierbinți: pe Champs-Elysées și Grands Boulevards. În restul Parisului este liniște”, a spus Marcela Feraru, jurnalist la Paris, potrivit Digi24.

575 de persoane au fost reținute, iar 423 au fost arestate.

Știrea inițială

Aproximativ 8.000 de ofițeri și 12 vehicule blindate au fost mobilizate în Paris, cu precădere în centru, pe Champs-Elysées. Francezii sunt nemulțumiți de politicile fiscale ale guvernului.

Potrivit BBC, forţele de ordine au lansate numeroase grenade lacrimogene în direcţia manifestanţilor pentru a-i face să se retragă, pe o stradă perpendiculară pe Champs-Elysées, în apropiere de Arcul de Triumf.

Unii protestatari au răspuns prin lansarea de proiectile şi de petarde.

Mobilizarea „vestelor galbene” de sâmbătă de la Paris a dus la reţinerea a 481 de persoane şi la plasarea în arest preventiv a 211 persoane, a anunţat premierul Edouard Philippe, potrivit AFP.

Acest număr este deja mai mare decât totalul reţinerilor (412) efectuate în capitală la manifestaţiile de la 1 decembrie.

Foto: BBC

Vreau încă o dată să mulţumesc tuturor celor – responsabili politici, sindicali şi ai diferitelor asociaţii, precum şi cetăţeni – care au făcut apel la calm astfel încât francezii care vor să îşi exprime revendicările să nu se amestece cu cei care vor să distrugă şi să se lupte cu forţele de ordine„, a subliniat Edouard Philippe.

Este o situație mult mai calmă decât săptămâna trecută. S-au făcut rețineri preventiv. Recomand să se evite zonele centrale, să se urmărească informările pe care le dau autoritățile franceze. În caz de probleme există un număr de urgență a ambasadei care este afișat pe siteul nostru și pe Facebook, a declarat, la Digi24, ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu.

În curs de actualizare

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.