CFR, aproape de faliment. Întârzierile trenurilor în 2018:1,6 milioane de minute. Pe cine dă vina Ministerul Transporturilor?

-


Un bilanț al Ministerului Transporturilor arată că în perioada iunie -noiembrie 2018 trenurile au avut întârzieri de circa 1,6 milioane de minute, iar în 2017 s-au înregistrat peste 4,53 de milioane de minute de întârziere, echivalentul a opt ani şi jumătate, scrie Digi 24.

 

CFR regretă disconfortul creat călătorilor și susține că acţionează astfel încât să fie menţinută siguranța circulaţiei trenurilor. Problemele întârzierilor devine zilnice la trenurile de călători sunt determinate de restricțiile impuse pe anumite sectoare de cale ferată și de lucrările de reparații care se execută.

„Problema e pe relaţia Tecuci – Bucureşti. Acolo întâmpină greutăţi şi sunt nevoiţi să circule cu viteză redusă. Infrastructura e învechită şi nu mai pot face decât reparaţii pe anumite tronsoane. Dacă s-ar lucra la infrastructură, atunci viteza ar creşte”, a declarat un mecanic de locomotivă, pentru Digi 24.

În 2016 şi în 2017, CFR a adunat câte 8 ani şi jumătate de întârziere, iar Administrația susținea că trenurile merg încet pentru siguranţa călătorilor.

„Infrastructura are restricţii de viteză pe care în loc să le elimine, cresc şi pentru că nu se investeşte. Materialul rulant este vechi şi locomotivele rămân defecte, mai vine şi iarna care ne găseşte total nepregătiţi”, sublinia Rodrigo Maxim, reprezentant al Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.

Citește și: 

Alertă pentru flota rusă! Un distrugător american a intrat în Marea Neagră

 

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.