8 trenuri Regio, anulate de CFR Călători din cauza vremii

-


Opt trenuri Regio nu vor circula vineri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pentru a permite accesul utilajelor de deszăpezire, informează CFR Călători.

„Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din ultima perioadă, în baza restricţiilor de circulaţie date de Comandamentul Central Operaţional de Iarnă, coordonat de CFR Infrastructură şi pentru a permite accesul utilajelor de deszăpezire, în data de 7 februarie 2020 sunt anulate următoarele trenuri: R 8652 Tulcea Oraş – Medgidia, R 5702 Ilva Mică – Suceava, R 5710 Vatra Dornei – Câmpulung, R 8380 Mangalia – Constanţa, R 8653 Medgidia – Tulcea Oraş, R 8654 Tulcea Oraş – Constanţa, R 8381 Constanţa – Mangalia, R 8384 Mangalia – Constanţa„, potrivit textului comunicatului de presă, emis de CFR Călători.

Pentru buna deservire a trenurilor de călători, CFR Călători a luat următoarele măsuri: asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă şi pregătirea materialului rulant pentru circulaţia în condiţii de iarnă; asigurarea locomotivelor diesel pentru deservirea plugurilor de zăpadă, în caz de necesitate; asigurarea locomotivelor diesel pentru intervenţie în caz de avarii la linia de contact; asigurarea căldurii în tren şi funcţionarea fără deficienţe a mijloacelor de tracţiune pe toată perioada staţionării în staţii, în linie curentă şi pe întreaga rută de circulaţie şi suplimentarea echipelor de intervenţie şi asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităţilor proprii (revizii, depouri etc.) în zonele afectate.

„În funcţie de evoluţia condiţiilor meteo şi a dispoziţiilor Comandamentului Operaţional de Iarnă, pot să apară modificări în programul de circulaţie a altor trenuri de pasageri”, subliniază CFR Călători.

De asemenea, se recomandă pasagerilor ca, înainte de efectuarea călătoriei, să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

CFR Călători îşi asigură pasagerii că prioritatea majoră în acest context este aceea de a-i duce la destinaţie în condiţii de siguranţă.

Citeşte şi:

Ponta: OUG pe Sănătate, adoptată fără aviz

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.