Chiar n-avem cu cine? Idei „nesănătoase” marca USR-PLUS

-


Conducerile USR și PLUS au agreat marți ultimele modificări la protocolul de alianță politică, iar în câteva zile va fi semnat actul prin care va lua naștere formal „Alianța USR PLUS”. Întrucât înregistrarea unei alianțe politice necesită o procedură judiciară îndelungată, această alianță va fi dublată de o alianță electorală privind participarea la alegerile prezidențiale. Mâine, 7 august, la ora 11:00, USR PLUS va lansa campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Dan Barna la alegerile prezidențiale.

Ani și ani la rând, românii au așteptat o alternativă sănătoasă la partidele tradiționale, și în special la PSD, care a guvernat în ultimii aproape 30 de ani (cu câteva excepții) și care a adus țara pe marginea prăpastiei. Iar cei mai mulți români au crezut că acea alternativă este USR, căruia mai târziu i s-a alăturat și PLUS. Nu doar că cele două partide sunt departe de a oferi soluții reale pentru scoaterea țării din ghearele corupției și incompetenței, dar în rândurile lor există indivizi cu idei de Evul Mediu care pot ține țara în beznă încă 30 de ani.

Cei care au intrat în politică sub sigla noilor partide de tipul USR, PLUS, care se doresc o alternativă la partidele vechi, nu sunt neaparat mai buni, mai „altfel”.  Mulți dintre ei sunt ilustrarea perfectă a zicalei „Aceeași Mărie, cu altă pălărie”.

Recent, publicul a aflat despre candidatul desemnat de USR pentru Primăria Sectorului 4 al Capitalei, Antonio Andrusceav, și nu pentru că ar fi avut vreo propunere pentru bucureșteni, ci din cauza unei declarații revoltătoare care a arătat modul de gândire al acestui individ. În mintea sa, femeile sunt făcute să fie mame și soții, iar frustrările nu trebuie ascunse în spatele carierei.

Nu vă mai minţiţi. Toate femeile sunt făcute să fie mame şi soţii. Frustrările nu se ascund în spatele -carierei-. Ce-i de fapt -cariera? O aparenţă de importanţă dată de un ecuson agăţat de gât, un salariu destul de prost pentru multă umilinţă şi renunţări? Prima casă sau maşină luate într-un milion de rate, doar ca să vadă Satu’ că fata s-a ajuns….nu păcălesc însă pe nimeni, tot neîmplinite rămân, fără familii, fără copii, auzind mereu -dar tu mamă, nu te mai măriţi?- Pentru că în înţelepciunea lor, mamele, bunicile, ştiu care este adevărata împlinire a femeii…”, susține Antonio Andrusceav.

Dacă în rândurile unui partid care se vrea „altfel” se află un altfel de individ cu idei de Evul Mediu nu trebuie să ne mai mire că un psihopat crede că toate fetele sunt prostituate și bune de violat și ucis, așa cum a crezut Gheorghe Dincă despre Alexandra și Luiza, pe care le-a răpit, violat și ucis.

Fără proprietate privată!

Dacă ne întoarcem cu câteva luni în urmă, mai exact în martie, o altă idee, marca PLUS de această dată, a revoltat opinia publică. Oana Bogdan, aflată în conducerea PLUS, declara că „un pas important al omenirii va fi cel al renunțării la proprietate”. Iar o astfel de declarație a fost făcută într-o țară precum România, unde efectele naționalizării încă se mai resimt. Dacian Cioloș i-a luat partea atunci, însă Raluca Prună a sancționat dur acest derapaj. Și tot Oana Bogdan crede că autostrăzile nu sunt necesare: „M-aş bucura să transportăm totul cu drone pentru că aşa nu vom mai fragmenta eco-sistemul cu autostrăzi”. Lista de idei „salvatoare” a Oanei Bogdan este lungă.

Recursul compensatoriu, cu rădăcinile în guvernarea tehnocrată

Din cauza legii recursului compensatoriu, 19.000 de deținuți au fost eliberați în ultimii doi ani din închisori, iar printre ei s-au aflat criminali și violatori. Proiectul de lege privind recursul compensatoriu a fost iniţiat sub guvernarea tehnocrată a lui Dacian Cioloș, chiar de ministrul justiției Raluca Prună. Ulterior, au existat contre între Prună și ministrul de Justiție al PSD, Tudorel Toader, privind această lege controversată însă inutile, ea producând efecte devastatoare pentru siguranța populației (fata din Alba lovită de un recidivist la lift etc). Toader se apăra invocând că, de fapt, Parlamentul – acaparat de PSD-ALDE – a fost cel care a dublat numărul zilelor compensate pentru deținuți, de la 3, cât propusese guvernarea tehnocrată, la 6 zile pentru fiecare 30 de zile executate în spații necorespunzătoare. „În varianta iniţială a legii, ar fi ieşit din pușcării aproximativ 1.700 de deținuți”, declara Raluca Prună. În contextul cazului Caracal, liberalii vor convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru a abroga Legea recursului compensatoriu, lege prin care condamnații la pedepse cu închisoarea pot fi eliberați mai devreme dacă nu au condiții de detenție corespunzătoare. Legea recursului compensatoriu poate fi abrogată, dar o asemenea măsură va avea efecte numai pentru viitor

Propunere bizară pentru cei care urcă băuți la volan

Comisia Europeană a avertizat că suntem fruntași în clasamentul statelor Uniunii Europene în ceea ce privește numărul deceselor în accidente rutiere. Și ce-a propus un deputat USR în loc să vină cu idei de înăsprire a pedepselor pentru cei care sunt un adevărat pericol pentru ceilalți participanți la trafic și nu numai? Şoferii depistaţi sub influenţa alcoolului să-și păstreze dreptul de a conduce, dacă vor fi de acord să îşi monteze pe maşină un dispozitiv care în viitor să depisteze dacă se mai urcă băuţi la volan. La cât de inventiv este românul, mai mult ca sigur nu se va împiedica el de un aparat care să-l „tragă” de mânecă atunci când va dori să se urce beat la volan. Și nici nu riscă să rămână fără carnet!

Andrei Caramitru, una dintre vocile puternice din USR, a propus la un moment dat ore obligatorii pentru reeducarea elevilor. Potrivit B1, Carmitru a publicat un mesaj în care a spus că, după ce USR va ajunge la guvernare, se va construi în fiecare reședință de județ un muzeu al luptei anti-corupție, iar fiecare elev va fi obligat să meargă acolo:

„După ce scăpăm de javrele astea penale, vinovații sunt pedepsiți și autostrăzile încep sa fie construite, mai e ceva de făcut. Să construim in fiecare capitală de județ un muzeu al luptei anti-comuniste și un muzeu al luptei anti-corupție. Și fiecare elev, student și angajat la stat să petreacă OBLIGATORIU 2 zile pe an acolo. In plus în toate școlile – cursuri obligatorii despre anti-comunism, anti-coruptie și educatie civică, date de ONG-uri cu oameni cu experiență”.

Alternativa salvatoare care se așteaptă să fie aceste partide este foarte probabil să devină orice altceva, însă România are nevoie mai mult ca oricând să fie curățată de corupție și de incompetență. Lucrurile vor fi însă tranșate la cele trei reprize de alegeri.

Citește și:

Sondaj IMAS: Klaus Iohannis conduce detașat în preferințele electorale


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.