China, în criză de porci. Pesta porcină africană a paralizat ţara

-


China a pierdut din cauza pestei porcine africane circa o treime din efectivele de porci, astfel încât Beijingul ar putea apela la rezerva de stat pentru a echilibra cea mai mare piaţă a cărnii de porc din întreaga lume, scrie CNN.

 

În momentul de faţă, China deţine jumătate din efectivele de porci ale planetei, carnea de porc fiind o componentă de bază a dietei, iar o eventuală penurie ar putea genera inclusiv tulburări sociale. Autorităţile chineze au luat deja o serie de măsuri, inclusiv subvenţii pentru fermierrii şi consumatorii care se confruntă cu creşterile de preţuri.

În magazine, carnea de porc costă cu 70% mai mult decât anul trecut, iar pe piaţa en gros preţurile medii sunt chiar mai mari, cu 90% în august, în comparaţie cu luna august a anului trecut.

În ultimul an de zile, în China au pierit 100 de milioane de porci din cauza pestei porcine africane.

De asemenea, au mai fost luate măsuri de raţionalizare a consumului care limitează cantităţile de carne care pot fi cumpărate de cetăţeni. Analiştii cred că preţul cărnii ar putea creşte de peste 4 dolari kilogramul, cu 40% mai mult decât este acum.

Preţurile în creştere determină o majorare a importurilor, astfel încât Europa a trimis cu 54% mai multă carne de porc în China în primul semestru, cea mai mare parte din Spania, Germania, Danemarca, Olanda şi Franţa.

 

Citeşte şi:

Enel pregătește vânzarea activelor din România

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.