China acuză ONU de amestec în criza din Hong Kong

-


China a acuzat-o sâmbătă pe Michelle Bachelet, înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, de amestec „inadecvat” în afacerile sale interne, după ce aceasta a solicitat anchetarea unei posibile utilizări excesive a forţei de către poliţia din Hong Kong, scrie AFP.

”Un articol al doamnei Michelle Bachelet pe acest subiect, apărut sâmbătă în South China Morning Post, este „greşit” şi „încalcă scopurile şi principiile Cartei ONU. Articolul conţine comentarii inadecvate cu privire la situaţia din regiunea administrativă specială Hong Kong … (şi) este un amestec în afacerile interne ale Chinei. China a comunicat comentarii justificate biroului ONU pentru drepturile omului de la Geneva”, a apreciat, într-un comunicat, Misiunea Chinei pe lângă ONU de la Geneva.

În articol, Michelle Bachelet a cerut autorităţilor din Hong Kong să realizeze o „anchetă cu adevărat independentă şi imparţială de un judecător despre informaţiile privind utilizarea excesivă a forţei de către poliţie”. De asemenea, articolul înaltului oficial al ONU „nu va face decât să stimuleze protestatarii să comită şi mai multe violenţe radicale”, arată Beijingul.

Hong Kong-ul este tulburat de luni întregi de manifestaţii de protest împotriva a ceea ce este perceput de către populaţie ca o îngrădire tot mai mare din partea Beijingului a libertăţilor de care beneficiază regiunea semi-autonomă a Chinei. Ciocniri violente au loc periodic între protestatari şi poliţie.

Manifestanţii cer ca poliţia să dea socoteală de acţiunile sale, precum şi organizarea de alegeri complet libere. China neagă că ar vrea să îngrădească libertăţile de care beneficiază locuitorii din Hong Kong şi acuză protestele că ar fi „revoluţii colorate”, menite să destabilizeze regimul de la Beijing.

Citește și:

Rusia a testat cu succes o nouă armă. Putin, mulțumit

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.