Turneul Campioanelor de la Shenzhen a fost anulat

-


Cele două circuite profesioniste de tenis, ATP (masculin) şi WTA (feminin), au anunţat, vineri, că au fost anulate toate turneele din acest an din China, inclusiv Turneul Campioanelor de la Shenzhen, după ce ce autorităţile chineze au anulat toate evenimentele sportive internaţionale de pe teritoriul ţării din cauza pandemiei de coronavirus, scrie Reuters.

Administraţia Generală a Sportului, cel mai înalt for sportiv din China, a anunţat în urmă cu două săptămâni, că doar competiţiile test pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 vor mai avea loc anul acesta.

Pe de altă parte, ATP şi WTA au sperat că turneele lor vor fi exceptate de la regulă, în încercarea de a avea în calendar cât mai multe turnee posibil, având în vedere sezonul perturbat, însă în cele din urmă au acceptat decizia.

”Suntem extrem de dezamăgiţi că evenimentele de clasă mondială din China nu vor avea loc anul acesta”, a afirmat directorul executiv al WTA, Steve Simon.

Pe de altă parte, WTA avea şapte turnee în China în calendarul său provizoriu pentru restul anului 2020, inclusiv Turneul Campioanelor, care încheia stagiunea. Circuitul se va relua pe 3 august, cu Palermo Open, după o pauză de cinci luni. În schimb, ATP a anulat patru competiţii, Shanghai Masters, singurul Masters 1.000 din Asia, China Open de la Beijing, un eveniment ATP 500, precum şi turneele de la Chengdu şi Zhuhai, turnee ATP 250.

”Cu inima grea anunţăm că turneele ATP nu se vor disputa anul acesta în China. Respectăm decizia guvernului chinez de a face ce e mai bine pentru ţară, ca răspuns la o situaţie globală fără precedent”, a subliniat preşedintele ATP, italianul Andrea Gaudenzi.

Turneul Campioanelor, WTA Finals, dotat cu premii totale de 14 milioane de dolari, reunea cele mai bun opt jucătoare şi cele mai bun opt perechi de dublu ale anului, anul trecut s-a mutat la Shenzhen, după ce a fost găzduit de Singapore din 2014.

Citeşte şi:

Ruzici a schiţat o parte din strategia Simonei. „Va continua să joace la cel mai înalt nivel”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.