Cinci greutăți psihologice care vin odată cu viața de antreprenor! Iată la ce să te aștepți

-


 

Antreprenoriatul este frecvent portretizat drept interesant, amuzant sau, în cazul companiilor de succes, chiar generos. Adevărul este, însă, că există o parte destul de grea în ceea ce privește viața de om de afaceri, pe care puțini o cunosc atunci când se decid să facă pasul cel mare.

În ochii oamenilor de rând, cei mai mulți antreprenori sunt modele de urmat, pentru că ei sunt cei care au reușit să ajungă la un anumit nivel și care acum nu trebuie să mai ducă grija banilor. Cu toate acestea, sunt alte greutăți psihologice care apasă puternic pe umerii oamenilor de afaceri.

Este, într-adevăr, plăcut să îți administrezi propriul business, dar înainte să plonjezi în această lume, fii pregătit pentru ceea ce te așteaptă cu adevărat:

  1. Responsabilitatea

Tot ceea ce se va întâmpla cu afacerea ta va fi vina ta! Sau, cel puțin, așa va părea. Ca lider al business-ului respectiv, toată răspunderea este la tine, tu ești cel care trebuie să ia cele mai bune decizii și tot tu vei fi cel care vei suporta un eventual eșec sau vei culege toți laurii. Cert este că asta ridică nivelul de stres, și nu sunt mulți cei care pot rezita la într-o astfel de situație tensionată.

  1. Stresul financiar și incertitudinea

Nu există star-tup-ul perfect, care să nu implice niciun risc. Unele business-uri pot să se bucure de succes foarte rapid și cu o investiție minimă, altele, în schimb, sunt necesită investiții de milioane de dolari înainte să intre pe linia de profit. Chiar dacă experții estimează că o afacere poate să pornească cu o investiție medie de 30.000 de euro, trebuie să fii pregătit pentru orice. Unii antreprenori sunt nevoiți să uite calculele inițiale și să își investească toate economiile pentru a ține afacerea în viață.

  1. Neîncrederea

Niciun antreprenor nu-și poate construi afacerea singur. Însă, chiar dacă este înconjurat de cei mai buni angajați din domeniu, tot este greu ca încrederea pe care el le-o acordă să fie totală. Cu toate acestea, dacă vrei ca business-ul tău să fie unul de succes, trebuie să înveți să ai încredere în oameni, dar înainte de asta, mai important, trebuie să înveți să alegi persoanele potrivite care să ți se alăture în această călătorie dificilă.

  1. Echilibrul dintre viața profesională și viața personală

Atunci când îți asumi rolul de antreprenor, trebuie să fii pregătit pentru momentul – care nu va fi foarte departe – când viața ta personală va fi totuna cu cea profesională. Chiar dacă vei încerca din răsputeri să stabilești o rutină de muncă, pentru a te putea bucura de puțin timp liber, gândurile vor năpusti asupra ta ca un uragan.

  1. Singurătatea

Nu se vorbește adesea despre acest lucru, însă antreprenorul este o persoană extrem de singuratică. Pe lângă orele lungi de lucru, care te țin departe de prietenii tăi și de membrii familiei, pune la calcul și oboseala psihică. Astfel, chiar dacă fizic vei fi aproape de prietenii și familia ta, cu gândul vei fi departe.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.