Cinci sporturi surprinzătoare care ar putea ajunge la Jocurile Olimpice

-


În fiecare an, multe sporturi – care mai de care mai puțin cunoscute – ajung în atenția Comitetului Olimpic Internațional. După un proces de aplicare îndelungat și respectarea unor reguli stricte, este posibil ca acestea să nu fie aprobate. Nici dacă sunt aprobate prezența lor la Jocurile Olimpice nu este garantată.

Biliard

Biliardul este un sport extrem de competitiv și, spun unii, chiar distractiv de privit. Asociația Jucătorilor de Biliard Profesionist, de la nivel internațional, precum și Asociația de Snooker se află în prezent în discuții cu reprezentanții Comitetului Olimpic Internațional pentru includerea sa ca probă a Jocurilor Olimpice.

Foosball

Când auzi „Foosball” probabil îți vin în minte imaginile barurilor în care mergeai în adolescență. Nu este un sport care să necesite un antrenament fizic prea complex, însă este nevoie de rapiditate și de concentrare pentru a-l practica la nivel înalt. Includerea sa printre sporturile olimpice este în prezent analizată.

Squash

În ciuda eforturilor Federației Internaționale de Squash de a include acest sport în categoria celor olimpice cu ocazia Olimpiadei de la Rio, cererea lor a fost respinsă și ar fi, de asemenea, refuzată și pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Potrivit US Squash, sportul ar fi excelent pentru Olimpiadă. În SUA există 1,6 milioane de jucători, iar în lume – 20 de milioane.

Dans de majorete

Catalogarea drept ”sport” a acestui dans a fost întotdeauna o problemă delicată, dar dacă el va fi numit chiar sport olimpic, dezbaterea s-ar putea termina. Este doar o chestiune de timp, afirmă susținătorii acestui demers.

Fotbal american

Din punct de vedere tehnic, fotbalul american a fost sport olimpic în trecut. Motivul pentru care astăzi nu-l vedem la Olimpiadă este că ar oferi un avantaj evident Statelor Unite, fiind singura țară în care acest sport este extrem de popular.

Citește și: 

Mânânci des cartofi prăjiți? Iată la ce riscuri te expui

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.