Cinci trucuri care-ți pot salva viața

-


Putem fi în pericol în numeroase situații, chiar și în cele aparent inofensive, precum drumețiile, călătoriile cu avionul sau înotul. Iată câteva secrete care te pot salva în caz de pericol.

Dacă cineva îndreaptă o armă spre tine, menține contactul vizual

Nimic nu se poate compara cu stresul pe care l-am simți în astfel de situații. Totuși, dacă rămânem calmi păstrăm contactul vizual cu persoana care deține arma, avem mai mari șanse să scăpăm nevătămați. Menținerea contactului vizual cu atacatorul îl va determina să se simtă inconfortabil și chiar să-i fie imposibil să tragă.

Ia mereu un fluier cu tine când mergi în drumeție

Una dintre cele mai bune modalități de a atrage atenția cuiva atunci când ești departe și în pericol este să fluieri până atragi atenția. Nu uita să anunți familia sau prietenii dacă urmează să pornești singur pe un traseu montan.

Folosește cărbune și o sticlă de plastic pentru purificarea apei

Dacă trebuie să găsești o modalitate de a purifica apa murdară, folosirea cărbunelui și a unei sticle de plastic te va ajuta să construiești un filtru.

Alege locuri în spatele avionului

Dacă ești îngrijorat că avionul se va prăbuși, cumpără un bilet pentru un scaun de mijloc în spatele avionului. Statisticile au arătat că rata mortalității în aceste locuri este de numai 28%, față de 44% în restul avionului.

Înoată paralel cu țărmul

Dacă te prinde un curent în timp ce înoți, nu ”lupta” împotriva acestuia pentru a ajunge la țărm. Nu vei face decât să te scufunzi tot mai mult și să rămâi fără energie. În schimb, înoată paralel cu țărmul pentru a scăpa.

Citește și: 

Șapte adevăruri fascinante pe care nu le știai despre statele lumii

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *