Cine este „noua Simona Halep” a tenisului mondial

-


Tenismena cu origini româno-canadiene, Bianca Andreescu este pe val în momentul de faţă, ajungând la 21 de victorii din 24 de meciuri disputate la simplu.

Ultima ispravă a sportivei cu origini româneşti s-a petrecut joi la Indian Wells, când a reuşit să o elimine pe iberica Garbine Muguruza, în două seturi, cu scorul de 6-0, 6-1.

În semifinalele de la Indian Wells,  Bianca Andreescu o va întâlni, vineri seară, pe Elina Svitolina. Graţie succesului din partida împotriva lui Garbine Muguruza, Bianca Andreescu a ajuns pe poziţia 37 în clasamentul WTA, şi poate urca pâna pe locul 24, dacă va ajunge în finala la Indian Wells.

Tenismena cu origini româno-canadiene este fiica unor imigranţi români care s-au stabilit în Canada şi s-a născut pe 16 iunie 2000, în Mississauga, fiind rezidentă în oraşul Thornhill.  Începuturile în tenis al Biancăi Andreescu se leagă de Simona Halep, al căreia fan este aceasta.

Explozia în tenis pentru sportiva cu origini româno-canadiene a venit la vârsta de 13 de ani când a câştigat cel mai mare turneu din lume la adolescenţi în Franţa la Tarbes.

„Bianca a câştigat cel mai mare turneu din lume la sub 14 ani, în Tarbes, Franţa – Les Petite As, când avea 13 ani. Acel turneu a fost începutul. Al doilea moment important a fost câştigarea Orange bowl-ului pentru a doua oară consecutiv. Atunci am spus: acesta este drumul de urmat”, a declarat mama Biancăi Andreescu, într-un interviu acordat prosport.

Potrivit acesteia, Bianca Andreescu preferă să joace pentru Canada întrucât a fost mulţumită de sistemul şi condiţiile de pregătire.

„Dacă sunt nişte copii talentaţi, Federaţia le oferă mult sprijin. Canadienii sunt foarte organizaţi în tot ceea ce fac. De asemenea, Canada este o ţară multiculturală, deci toţi au venit de undeva. La început, investeşti ca părinte 100% bani şi timp. Dacă un copil se remarcă pentru că este talentat, dacă are rezultate importante şi constante, Federaţia începe să investească foarte mult. Acest sport este foarte scump, costurile se ridică la 250.000 de dolari pe an la acest nivel”, a subliniat mama acesteia.

În schimb, Bianca a mărturisit că secretul din spatele performanţelor sale deosebite stă în şedinţele de yoga şi-n meditaţie, pentru fortificarea mentalului din jocul său.

„Mama mea m-a familiarizat cu meditația încă de când eram foarte mică. Poate aveam 12 ani. De atunci fac meditație și practic yoga”, a mărturisit aceasta.

Potrivit acesteia,  „vizualizare creativă”, un tip de exercițiu ce presupune proiectarea mentală a imaginii țintelor pe care le urmărește o ajută în menţinerea unei gândiri pozitive şi implicit a evita blocajul mental.

„Mă trezesc în fiecare dimineață și primul lucru pe care îl fac este să meditez. Cred că asta chiar mă ajută să iau un start bun. Nu-mi deschid telefonul, nimic, pentru a nu fi prea aglomerată. Îmi acord 15 minute în fiecare zi pentru a mă pune în armonie cu corpul, cu mintea mea. Vizualizez că am o zi bună, de pildă, chestii dintr-astea. Știu că mulți oameni lucrează la partea fizică a lucrurilor, dar eu cred că partea mentală este cea mai importantă, pentru că îți controlează întregul corp, nu-i așa?”, a adăugat Bianca Andreescu.

În momentul de faţă, sportiva cu origini româno-canadiene este un fenomen în circuit în contextul în care de la locul 178 WTA a reuşit într-un timp relativ scurt să urce în primele 40 de jucătoare ale lumii.

Citeşte şi:

Surpriză pentru liderul mondial al WTA. Bencic, în faţa performanţei carierei


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.