Cine îl regretă pe Liviu Dragnea

-


Activiștii ecologiști de la Agent Green laudă o inițiativă legislativă a lui Liviu Dragnea, la nici două zile după condamnarea fostului lider al PSD, și speră ca aceasta să-și urmeze traseul legislativ, informează Newsweek.ro.

Reprezentanții organizației nonguvernamentale Agent Green publică pe pagina oficială de Facebook un text în care își exprimă aprecierea pentru un proiect de lege privind interzicerea exportului de bușteni, proiect promovat de fostul lider al PSD.

Textul activiștilor ecologiști însoțește un link către un articol apărut recent în revista Capital (publicație care s-a remarcat în ultima vreme prin tabloidizare și prin apărarea politicienilor corupți), articol intitulat: „Mișcare bombă a lui Dragnea! Ce vrea să interzică șeful PSD: Va da lege

Reprezentanții Agent Green scriu că proiectul inițiat de proaspătul pușcăriaș Liviu Dragnea „nu este rău deloc” și speră că „va trece pe repede înainte și că va fi susținut de toate partidele politice.”

Motivația invocată de fostul lider al PSD este aceeași din discursurile sale naționalist-populiste de campanie: „Astăzi am depus proiectul de lege care prevede interzicerea exportului de buşteni din România, astfel încât lemnul să se prelucreze la noi în ţară (…).

S-au trezit unii după ani de zile în care s-au făcut că nu văd, nu aud nimic despre mafia din acest domeniu să vorbească şi să ne dea lecţii. Ce au făcut ei pentru a stopa acest export? În afară de faptul că i-au susţinut pe unii care au exportat masiv? S-au trezit brusc din somn şi au început să vadă ce e în România. În ultimii doi ani a crescut în România capacitatea de a prelucra produsele şi atunci noi venim cu măsurile necesare pentru a sprijini şi acest domeniu, pentru că România merită mai mult”.

Specialiștii din cadrul FORDAQ sunt însă de părere că inițiativa legislativă asumată de Liviu Dragnea ar duce la blocajul sectorului de prelucrare a lemnului, aflat deja într-o criză majoră.

În opinia lor, această lege ar provoca pierderi mai ales operatorilor de talie mică, fără să rezolve problema tăierilor ilegale de păduri. Astfel, pentru că exportul de bușteni are o pondere aproape neglijabilă în industria lemnului din România și prețul lemnului este deja extrem de ridicat, mulți operatori au devenit importatori pentru că nu-și mai pot permite lemnul românesc.

Citește și: Ce este democraţia? Dar Europa?


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.