Cine s-a aflat în spatele protestelor ”vestelor galbene”. Noi ipoteze ale Guvernului francez

-


Guvernul de la Paris suspectează ingerinţe externe menite să strice imaginea Franţei prin exagerarea pe reţelele de socializare a impactului protestelor organizate de ”vestele galbene”, scrie EFE.

 

”Forţe străine” şi ”grupuscule” au apelat ”masiv” la reţelele de socializare pentru a ”amplifica” protestul, a spus secretarul de stat francez pentru economie digitală, Mounir Mahjoubi, într-un interviu acordat postului France Inter.

Potrivit acestuia, Guvernul a iniţiat o anchetă care să investigheze aceste presupuse ingerinţe externe.

De asemenea, acesta a admis că mişcarea ”vestelor galbene” a apărut ca un protest autentic al francezilor, dar a susţinut mai departe că unele ”conturi noi” create pe reţelele de socializare au difuzat ”masiv” conţinuturi în limba engleză viciate şi care au căutat ”să dea o imagine falsă” a Franţei în străinătate.

În acest sens, acesta a mai susţinut că există ”grupuri de extremă dreapta” organizate pe internet şi bine interconectate pentru a răspândi ”fake news” (ştiri false).

”Din acest motiv cerem mai multă transparenţă din partea platformelor de internet”, precum Twitter şi Facebook, a afirmat în continuare secretarul de stat francez, care a făcut în acest caz şi o paralelă cu ingerinţele despre care se vorbeşte că s-ar fi produs la ultimele alegeri prezidenţiale din SUA şi Franţa.

Declaraţiile sale survin într-un moment în care guvernul francez încearcă să arate o atitudine cât mai fermă în faţa mişcării ”vestelor galbene”. Începute ca un protest împotriva creşterii taxelor la combustibil, manifestaţiile s-au transformat într-o contestare a preşedintelui Emmanuel Macron şi s-au desfăşurat sâmbătă pentru al şaselea weekend consecutiv.

Protestele au fost marcate de arestări masive – unele cu caracter preventiv -, acte de vandalism şi intervenţii ale forţelor de ordine folosind gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

Citește și:

Prima declarație a Elenei Udrea după eliberare

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.