Cine se află în spatele tragediei aviatice de la Tuzla

-


O persoană a murit, iar alta se zbate între viață și moarte pe patul de spital după ce avionul în care se aflau a căzut la scurt timp de la decolare, la circa 100 de metri de capătul pistei, în apropierea Aerodromului Tuzla din județul Constanța, deținut de controversatul om de afaceri Dorin Ivașcu. Amintim că, în urmă cu 9 ani, a avut loc pe acest aerodrom cel mai tragic accident aviatic din istoria României, soldat cu 12 militari morți. Câte tragedii mai trebuie să se întâmple pentru ca cineva să ia măsuri acolo?

 

Dorin Ivașcu, proprietarul aerodromului privat Tuzla, a intrat în industria aviatică dinainte de 1989, când a lucrat pentru Tarom, iar visul lui este să facă din aerodromul Tuzla un aeroport internațional, iar din compania sa, Regional Air Services Tuzla (RAS), un business cu cifre mari. Problema este că metoda aleasă este cea patentată de Gruia Stoica, cel care a dirijat falimentul CFR Marfă. Detalii aici

RAS Tuzla câștigă contracte prin atribuire directă în detrimentul aeroportului de stat și deține în prezent monopol pe segmentul zborurilor cu elicopterul.

Aparatul de zbor care s-a prăbuşit este un avion ultraușor Diamond 42 și aparține unei firme care face zboruri de instrucție la Tuzla. Se fac cercetări pentru a se afla dacă a fost vorba de vreo manevră greșită sau despre o defecțiune la motor.

E un avion de şcoală, evident că e cu dublă comandă, dar, repet, nu pot să vă dau detalii, nu pot să fac niciun fel de speculații. Urmează să vină o comisie de anchetă care o să cerceteze toate cauzele și tot ce s-a întâmplat”, a explicat Adrian Vasilache, directorul Aeroportului Tuzla.

Pilotul Gheorghe Dumitru are mai multe traumatisme și membrele fracturate. Pilotul a mai fost implicat într-un incident aviatic în 2005. Atunci, avionul Antonov II în care se afla a fost la un pas să se prăbuşească la mai puţin de un kilometru de aerodrom. Împreună cu celălalt pilot cu care se afla, au reuşit să-l redreseze şi să aterizeze de urgenţă pe câmp, potrivit Digi24.

În anul 2010, a avut loc pe același aerodrom cel mai tragic accident aviatic din istoria României, când 12 militari şi-au pierdut viaţa, iar alți doi au răniți. Atunci, un avion militar de tip Antonov AN-2 s-a prăbuşit la doar 100 de metri de pista aerodromului militar din Tuzla.

Așadar, tragediile se țin lanț de acest aerodrom, iar ele vor continua dacă nu se iau măsuri urgent.

Citește și: UPDATE. FOTO. La un pas de tragedie. Bucăți dintr-un pod au căzut peste șine în Prahova

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.