Cine și ce l-a distrus pe Dragnea?

-


Habar n-am. Dacă ai intrat aici să-ți dau un răspuns clar ai nimerit greșit. Dacă le știam pe toate eram seară de seară în platourile Antena 3. Dar am câteva puncte de vedere care cred că se pot intersecta pe undeva cu adevărul din spatele acestei înfrângeri. Sau „înfrângeri”.

 

Îmi place să cred despre mine că-s destul de imparțial încât să am o părere acceptabilă. Pentru că n-am urât PSD-ul cu #, doar l-am disprețuit profund și n-am ridicat osanale nici opoziției.

Unde mai pui că în seara alegerilor m-am scos din zona de confort și m-am uitat la Antena 3 pentru a înțelege mai bine ce înseamnă durerea.

Pe Dragnea l-a distrus, în primul rând, aroganța. Obrăznicia celor cu tendințe autoritate, sfidarea realității. Asta e problema atunci când te înconjori doar de aplaudaci. Ocazional e bine să te întâlnești și cu tabăra cealaltă și să-i asculți cu atenție. Cum să faci asta când Codrin Ștefănescu îți taie cuticulele cu dinții?

Evident că l-a săpat și cohorta de bijnițari din jur. Toți cei care au făcut contracte cu statul și au căpușat bugetul de stat au mai aruncat o mână de pământ peste cariera lui Dragnea.

Online-ul. Dragnea a crezut că românii stau pe Facebook să se uite la pisici și decoltee. Greșit. S-au mobilizat online să-l urască, să-l lovească în aură și în alegeri. Postacii lui penibili n-au reușit decât să fie luați la mișto și să enerveze cu fake-news-urile.

Un alt brânci a venit și de la colegii de partid. Primarii. Înțeleg că PSD-ul n-are miză mare în europarlamentare, fiind mai mult o etapă consultativă, dar Dragnea a văzut ce înseamnă să nu-ți meargă aparatul. Caracatița n-a plimbat morții pe la urne, autocarele au stat în parcări, preoții n-au ținut slujbe cu dedicație de partid. Nici micii n-au sfârâit ca la locale și prezidențiale.

Dacă nu-l condamnau azi nici nu cred că trebuia să demisioneze din funcția de conducere a partidului (încă n-a făcut asta, dar e inevitabil). Le poate promite trădătorilor mai mult și la următoarele alegeri, în ciuda lipsei de candidat, poate mișca iar 30-40% din români să voteze pe stomacul gol.

Bine, să nu uităm că electoratul tradițional moare. La propriu. Că așa e el, bătrân.
Acestea fiind zise, nu știu ce putea face Dragnea ca să nu piardă alegerile. Poate doar să nu fie Dragnea.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.