Cine va negocia cu membrii Consiliului pentru funcția de procuror-şef european. Kovesi, singurul candidat susținut de PE

-


Parlamentul European a decis echipa de parlamentari care va negocia cu membrii Consiliului pentru poziţia de procuror-şef european. Eurodeputatul Siegfried Mureşan susţine că mandatul celor trei negociatori „este simplu şi clar – Laura Codruţa Kövesi este candidatul Parlamentului European”.

 

„Tocmai (n.r. joi) s-a decis echipa de negociatori ai Parlamentului European pentru poziţia de procuror-şef european. Aceştia sunt: Monika Hohlmeier, preşedinta Comisiei de control bugetar (CONT), PPE, Germania, Juan Fernando Lopez Aguilar, preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), S&D, Spania şi Maite Pagazaurtundua, vicepreşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), Renew, Spania. Aceştia vor negocia în numele Parlamentului European cu reprezentanţii Consiliului”, a scris, joi, pe Facebook, eurodeputatul Siegfried Muresan.

„Laura Codruţa Kövesi este candidatul Parlamentului European pentru funcţia de procuror-şef european. Este singurul candidat al Parlamentului şi este singura persoana pe care Parlamentului European o va accepta în poziţia de procuror-şef european”, a mai scris Mureşan.

Negocierile pentru această funcție s-au oprit înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, fără ca echipele de negociatori anterioare să ajungă la un rezultat.

Parlamentul European susţine candidatura Laurei Codruţa Kovesi, în timp ce Consiliul susţine candidatura procurorului francez Jean-Francois Bohnert.

În ciuda piedicilor puse lui Kovesi de guvernarea PSD, aceasta se află la un pas de a fi procuror-șef european.

Citeşte şi:

Prietenia dintre Simona Halep şi Nadia Comăneci a stârnit curiozitatea jurnaliştilor americani


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.