Ciolacu continuă războiul cu Iohannis: ”A depăşit o linie roşie în ceea ce priveşte atacul politic şi aici mă refer în primul rând la atacul cu Ardealul”

-


Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu susține că acuzaţiile preşedintelui Klaus Iohannis potrivit cărora „PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor” reprezintă un „atac neeuropean”. De asemenea, acesta a mai spus că nu îl cunoaşte pe Viktor Orban, premierul Ungariei.

„Atacul preşedintelui Iohannis e unul mic şi neeuropean, lucru sancţionat şi în presa internaţională şi de către cancelarii. De fapt, Iohannis a depăşit o linie roşie în ceea ce priveşte atacul politic şi aici mă refer în primul rând la atacul cu Ardealul. Instituţiile statului mi-au răspuns, absolut toate, că nu există astfel de lucru, nu există dosare în acest domeniu. Nu îl cunosc pe Viktor Orban, nu că nu mi-aş dori să îl cunosc pe Viktor Orban, dar nu am avut această plăcere, nu am vorbit nici măcar la telefon, nici direct, nici prin interpuşi, lucru pe care îl cunoaşte Iohannis, pentru că plecăm de la premisa că este cel mai informat om din România. Veşnicul duşman al preşedintelui e PSD, deja e o obsesie, aţi văzut de câte ori repetă la fiecare ieşire. Eu, în schimb, sunt un om de construcţie, sentimentul de ură pentru mine nu există şi cred că un lider politic nu trebuie măsurat după cât de mult îşi înjură adversarii politici”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR 1.

Potrivit acestuia, preşedintele Iohannis a dorit să mascheze în acest fel ineficienţa guvernului Ludovic Orban şi că această manifestare nu este a unui preşedinte european.

„Lupta politică este atât în exterior, cât în interior, mai ales că eu sunt preşedinte interimar. Ce nu înţeleg anumiţi coleg de-ai mei e că acesta este jocul pe care Iohannis şi PNL şi-l doresc. Nu poţi să şubrezeşti un partid numai din atacuri externe, îţi trebuie şi un scenariu intern şi un joc intern, astfel încât să îl şubrezeşti cât mai bine”, a subliniat liderul PSD.

Acesta a mai spus că PSD are în sondaje „un 29 consolidat”, iar PNL „este în jur de 35%” şi a subliniat faptul că „PSD trebuie să intre exclusiv pe agenda românilor şi a României”.

„Este un argument în plus că trebuie depusă o moţiune de cenzură. Dar, nu de dragul de a depune moţiune de cenzură, cu şanse reale să treacă şi cu un program economic, în primul rând, pe termen scurt, până la alegeri, lucrăm la acest lucru. Fiindcă nu trebuie să dai jos un guvern sau să creezi în ţară o criză şi mai mare decât este, dintr-o ambiţie politică. Trebuie să ieşi şi să arăţi românilor ce doreşti tu. (…) Nivelul de trai este foarte lovit în acest moment, dacă nu mergi şi pe zona de consum, menţinând nivelul de trai, vei duce România total de în prăpastie. (…) Guvernarea PNL nu are notă de trece până acum şi mai ales e meschină, pentru că se laudă cu realizările autorităţilor locale, fără să facă măcar un simplu gest de bun-simţ, să iasă şi să recunoască acest lucru”, a conchis Marcel Ciolacu, la TVR 1.

Citește și:

Remanierea Guvernului Orban, de la iminenţă la fake news. Stelian Tănase: „Depinde mai mult de pandemie decât de partid”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.