Ciolacu: „Lui Orban îi sună ceasul. Îi dăm jos masca pentru a răspunde pentru cea mai mare ticăloşie”

-


Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine, că premierul Ludovic Orban trebuie să dea socoteală în faţa Parlamentului pentru scandalul Unifarm.

 

„Peste două ore, lui Orban îi sună ceasul. Îi dăm jos masca pentru a răspunde pentru cea mai mare ticăloşie din guvernarea liberală! Ludovic Orban trebuie să dea socoteală pentru scandalul Unifarm de la ora 16,00, în faţa Parlamentului. L-am chemat în numele oamenilor chinuiţi în pandemie doar pentru ca liberalii să fure fără limite banii ţării prin contracte nesimţite. L-am chemat în numele medicilor şi bolnavilor la care au trimis cu cinism măşti neconforme, dar cumpărate la suprapreţ, prin firmele amicilor premierului. L-am chemat în numele antreprenorilor corecţi din România care nu au nici cea mai mică şansă în faţa căpuşelor liberale hrănite din tunuri gen Unifarm”, a scris Marcel Ciolacu, luni, pe Facebook.

Potrivit acestuia,  „majoritatea spune că guvernarea PNL devine noul standard în materie de corupţie în ultimul sondaj sociologic”.

„Asta înseamnă că deja ceasul începe să ticăie pentru Orban. Când foloseşti pandemia ca să legitimezi hoţia, chiar dacă nu te pedepsesc procurorii, o fac în mod sigur românii”, a adăugat Marcel Ciolacu.

În schimb, premierul Ludovic Orban va fi prezent luni, la Camera Deputaţilor, la ”Ora prim-ministrului”, la dezbaterea pe tema achiziţiilor făcute de Unifarm în contextul pandemiei de COVID-19. Parlamentarii i-au adresat săptămâna trecută invitaţia premierului de a participa la ”Ora prim-ministrului”.

Dezbaterile au loc la solicitarea Grupului parlamentar al PSD, iar tema este: „Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziţii directe de măşti de la Unifarm la preţuri astronomice”. Dezbaterea de la Cameră a fost iniţiată ca urmare a punerii sub control judiciar a directorului Unifarm, Adrian Ionel, într-un dosar în care este acuzat de DNA, printre altele, de luare de mită, referitor la achiziţionarea unor echipamente de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Acesta este cercetat pentru luare de mită, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influenţă, instigare la fals intelectual şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Procurorii anticorupţie spun că Eugen Adrian Ionel ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca Unifarm, companie de stat, să atribuie un contract de achiziţie a echipamentelor de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 – 250.000 de combinezoane şi 3 milioane de măşti chirurgicale.

Citeşte şi:

Ciolacu, pregătit să dărâme guvernarea liberală: ”Vom avea voturile suficiente să treacă această moţiune”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.