Ciolacu vrea sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale

-


Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, înaintea ședinței Comitetului Executiv al social-democraţilor, că va solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru abrogarea pensiilor speciale

”Deoarece a ieșit informația în spațiul public că nu pot fi dublate alocațiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale, am să solicit colegilor mei o sesiune extraordinară cu ordinea de zi: eliminarea pensiilor speciale”, a declarat Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, Guvernul Orban a luat în calcul în strategia pentru alegerile anticipate o serie de asumări de răspundere pe o serie de legi sensibile majorităţii psd-iste, printre care şi eliminarea pensiilor speciale.  Liberalii văd prin eliminarea pensiilor speciale o importantă temă de campanie electorală, pe care Marcel Ciolacu a identificat-o cam târziu.

Proiectul de legea pentru eliminarea pensiilor speciale a fost adoptat de comisiile de specialitate ale Parlamentului la finalul anului trecut, când aleşii au decis eliminarea tuturor pensiilor speciale cu excepția celor militare. Proiectul a fost însă amânat de la votul final din Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Ştire în curs de actualizare.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.