Ciolacu continuă războiul cu liberalii. „Amânarea relaxării din 1 iulie este un eşec al guvernării PNL”

-


Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu susţine că amânarea relaxării din 1 iulie este un eşec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei.

„Amânarea relaxării din 1 iulie este un eşec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei. Nu mai certaţi românii, aţi fost şi sunteţi anti-modele! Guvernul, în frunte cu ministrul Tătaru, dă vina exclusiv pe oamenii simpli fiindcă nu mai respectă distanţarea socială. Uită însă voit ce comportament public scandalos au arătat liderii PNL de o lună încoace: Orban a băut şi fumat în Guvern, alături de alţi demnitari, iar masca nici acum n-a învăţat să şi-o pună corect, Robu a făcut bâlci electoral pe stadion, cu minge adusă cu elicopterul şi miuţă la toc şi costum, fără pic de distanţare şi zero măşti, primarul Chirica şi ministrul Alexe au început campania electorală cu sute de activităţi în cort, sfidând chiar dictonul prezidenţial ori eşti precaut, ori prost”, a scris preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Potrivit acestuia, dacă se ratează noua etapă a relaxării, liberalii, nu românii obişnuiţi, sunt principalii vinovaţi morali.

„Au sfidat nu doar reguli de bun-simţ, ci au călcat legea în picioare. Iar să faci asta în plină pandemie înseamnă să-ţi duci poporul spre prăpastie”, a adăugat liderul social-democraţilor.

În schimb, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, luni seara, că Grupul de suport tehnico-ştiinţific a decis amânarea măsurilor de relaxare care urmau să fie aplicate de la 1 iulie.

„Au fost două săptămâni în care am avut o creştere a numărului de cazuri noi, două săptămâni în care au crescut cazurile în Terapie Intensivă, a crescut numărul de decese şi recomandările specialiştilor din Grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le avem pentru 1 iulie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru la postul Digi24.

Acesta a mai spus că instinctul de conservare nu mai există „la o parte din concetăţeni” şi le-a recomandat acestora să meargă în secţiile de Terapie Intensivă „să vadă că se poate deceda şi la 30-39 de ani fără a avea comorbidităţi”.

Citeşte şi:

Cîțu: ”Nu vom avea nevoie de FMI. Avem încrederea finanţatorilor privaţi”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.