Ciolacu: „Liberalii distrug tot ce s-a câştigat în 3 ani cu PSD”

-


Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că guvernarea liberală produce 600.000 de şomeri, iar în câteva luni „liberalii distrug tot ce se câştigase în 3 ani cu PSD”.

„Guvernarea PNL produce 600.000 de şomeri. În câteva luni, liberalii distrug tot ce se câştigase în 3 ani cu PSD. Statistica oficială ne anunţă că peste 628.000 de contracte de muncă au încetat definitiv în trei luni de pandemie (16 martie – 17 iunie). Iată factura incompetenţei echipei Iohannis-Orban în a sprijini eficient economia. Practic, în 7 luni de mandat, PNL a reuşit să spulbere tot ce câştigase România în 3 ani de guvernare PSD, când şomajul ajunsese la un minim istoric. Liberalii aruncă astfel ţara înapoi în guvernarea Boc-Băsescu, în 2011. Doar în acel coşmar economico-social am mai avut un asemenea şomaj de 5,2%”, a scris Marcel Ciolacu, joi, pe Facebook.

Potrivit acestuia, guvernarea PNL nu reuşeşte nici măcar să menţină numărul actual al angajaţilor din economie, în schimb, liberalii „au putut să-şi angajeze aproape 15.000 de pile la stat”.

„De fapt, singura strategie anti-şomaj care funcţionează în România de azi este să ai carnet de partid cu sigla PNL. Când oamenii rămân pe drumuri îţi trebuie mult cinism şi tupeu să vorbeşti despre investiţii faraonice în două cincinale. Liberalii insistă cu această farsă elogiată de un ministru drept „planul Marshall al PNL pentru România”. Singurul răspuns care se potriveşte la asta este unul apăsat: Marş cu hoţia”, a adăugat preşedintele interimar al PSD.

Acesta a mai spus că Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, prezentat miercuri de Executiv, este un program exclusiv electoral, pentru „a vâna voturi”.

„Este un program de cumpărat voturi. Din punctul meu de vedere, sunt trei concluzii clare: este un plagiat, amatorism şi hoţie. Este programul Partidului Social Democrat din 2016. El un sfert este deja implementat, există. Când era Partidul Social Democrat, când a făcut acest program în 2016, aveam anumite venituri la bugetul statului. Aceste venituri nu mai există. El nu este adaptat cerinţelor actuale. Sunt nişte teze, ele nu au accent pe realitate. Noi avem, cred, cel mai mare deficit din Europa, fără să facem nicio inserţie de capital în privat către IMM-uri. Este un program exclusiv electoral, pentru a vâna voturi”, a subliniat Marcel Ciolacu.

În opinia acestuia, Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică se bazează pe bani europeni, fără să vină cu nimic concret privind modul în care vor fi atrase acestea.

„Un sfert din program reprezintă tunurile pe care le pregăteşte guvernarea. După tunurile de achiziţii, acum văd un miliard de lei – deja sunt pentru firmele de asigurări”, a conchis Marcel Ciolacu.

Citeşte şi:

Sorina Pintea răsuflă uşurată. A scăpat de măsura controlului judiciar


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.