Cioloș îi răspunde lui Dragnea: „Liviule, nu ţine cu poveştile astea”

-


Liderul PLUS Dacian Cioloș i-a transmis șefului PSD Liviu Dragnea că nu mai țin poveștile cu străinii, cu Soros și serviciile, cu care se plimbă de câțiva ani de zile și că ar fi bine ca pesediștii să înceapă să le explice românilor unde este bunăstarea pe care o promiteau în 2016 cu carioca pe tablă. Cioloș i-a dat astfel replica lui Dragnea, care l-a acuzat că practică tactici securistice.

„Liviule, nu ţine cu poveştile astea cu care te plimbi prin presă de câţiva ani de zile, povestea cu servicii e tot scoasă de la naftalină, o dată la 2-3 ani, prima dată când eram candidat pentru poziţia de comisar european, pe care unii din PSD o voiau pentru Adrian Severin și atunci au început să plimbe pe holurile Parlamentului European povestea asta cu servicii de informații. Nu a ţinut, PE m-a votat. Mai încolo, când am devenit premier, după ce nu i-a convenit dlui Dragnea ce am făcut noi la guvernare, pentru că îi încurcam socotelile, a reînceput povestea cu străinii, dar de data asta s-a dus pe alt brand – Soros. Acum reia povestea cu ba Securitate, ba naționalism, ba servicii de informații străine, tot felul de povești din astea”, a afirmat Cioloș, într-o emisiune la Digi24.

El i-a amintit lui Dragnea că cei care au lucrat în Securitate au rămas în FSN și apoi au trecut la PSD: „Dar eu îl întreb pe dl Dragnea, unde sunt cei care au lucrat în securitate, care au rămas în FSN, care apoi au trecut în PSD, și unii dintre ei care au fost chiar la vârf. Unde sunt fotografiile alea cu diferiţi şefi ai serviciilor de informații democratice din România, cu care dl Dragnea a lucrat? Dacă ne facem un calcul cine a fost la guvernare din 1990, cam 70% a fost PSD”.

Cioloș i-a transmis lui Dragnea că ar trebui să înceapă să spună unde este bunăstarea promisă de PSD în 2016.

„Liviule, nu ţine cu poveștile astea! Și mai bine ar fi să începeți voi să explicaţi românilor unde e bunăstarea aia pe care o promiteaţi în 2016 cu carioca pe tablă frumos desenată. Aia nu mai vedem, dar vedem în continuare că dl Vâlcov e acolo la împărțirea bucatelor, vedem că povestea cu Fondul Suveran de Investiții reapare, pentru că probabil mai sunt niște companii care trebuie dat în stânga și în dreapta, tot pe la străini. Banii pe care îi daţi pe pensii şi salarii tot de la străini vin, cu dobânda cea mai mare din regiune. Cam asta e povestea cu împrumuturile şi străinii. Când nu aveţi explicaţii, o reluaţi cu securitatea şi serviciile”, a afirmat Cioloș.

El a amintit că membrii conducerii PLUS au semnat declarații pe propria răspunderea că nu au colaborat cu Securitatea și nici cu alte servicii de informații.

„Eu, ce i-am spus dlui Dragnea, i-am spus foarte serios. Noi, în PLUS, am cerut tuturor celor din conducere să semneze o declaraţie pe propria răspundere, și care e semnată, că nu au colaborat cu securitatea şi cu alte servicii de informaţii, (…), declaraţii cu toate consecinţele juridice dacă oamenii ăştia mint. Aştept să semneze şi dl Dragnea, să vină să-mi arate, şi pe urmă, mai discutăm, Liviule, despre poveștile astea! Și treaba asta cu tupeul, tupeul vine de la voi, de la PSD, tupeu față de români. Ei confundă suveranitatea cu autocrația”, a mai declarat Dacian Cioloș.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat luni pe Dacian Cioloș că practică tactici securistice, după ce fostul premier i-a solicitat să semneze o declarație pe proprie răspundere că nu a colaborat cu Securitatea sau cu servicii secrete interne sau externe.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.