Cîţu pregăteşte programul de relansare economică. „Provocarea majoră este de a-i păstra în România pe cei care s-au întors din străinătate”

-


Programul de relansare economică va fi prezentat public de Guvern pe data de 1 iunie şi va include măsuri clare pentru facilitarea păstrării în ţară a lucrătorilor reveniţi recent în România, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

„Programul de relansare, care cred că va fi prezentat public la 1 iunie, va avea acolo măsuri clare pentru a-i menţine în România, dar, în acelaşi timp, faptul că nu am închis niciun şantier în România, am ţinut deschise şantierele şi am alocat mai mulţi bani investiţiilor publice arată clar interesul nostru pentru a menţine economia şi a crea locuri de muncă. Cred că rectificarea bugetară din aprilie acest an este singura unde Ministerul Transporturilor a primit mai mulţi bani – de obicei se pierdeau bani de la Ministerul Transporturilor”, a declarat Florin Cîţu, vineri, la postul Realitatea Plus.

Potrivit acestuia, provocarea majoră pentru Guvern este păstrarea în ţară a lucrătorilor reveniţi în România.

„Pentru Guvern, provocarea majoră este de a-i păstra în România pe cei care s-au întors din străinătate. Înainte de a începe criza aveam o problemă a forţei de muncă, importam forţă de muncă din spaţii extra-comunitare, s-au întors românii în ţară, este o provocare importantă pentru acest Guvern, şi cred că îi vom face faţă, de a-i menţine aici pe cât mai mulţi dintre românii care s-au întors în ţară, să le oferim locuri de muncă în România”, a adăugat ministrul Finanţelor.

La rândul său, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, că 1,5 milioane de români au primit şomaj tehnic, în urma crizei provocate de noul coronavirus, fiind făcute totodată plăţi în valoare totală de 2,5 miliarde de lei.

„Am avut grijă ca, deşi am fost plecată din ţară, să se facă plăţile la timp şi oamenii să-şi primească fondurile acordate de guvernul Orban pentru ceea ce se numeşte în spaţiul public şomaj tehnic. La ANOFM (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă) sunt făcute plăţi de 2 miliarde de lei pentru 1,4 milioane de angajaţi. La ANPIS (Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială – n.red.) sunt plăţi în valoare de 430 de milioane de lei pentru aproximativ 130 de mii de profesionişti conform codului civil”, a conchis Violeta Alexandru.

Citeşte şi:

UPDATE. Cîţu: „Perioada până la care poate fi solicitată amânarea ratelor a fost prelungită până în 15 iunie”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.