Cîțu: „Teodorovici, bichonul Vioricăi, vă bagă la pușcărie dacă nu vă plătiți taxele”. Replica ministrului

-


Senatorul PNL, Florin Cîțu, susține că ultima lege inițiată de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, îi bagă la pușcărie pe românii care nu-și plătesc taxele. Cîțu anunță că va susține o conferință de presă în care va prezenta date despre care el zice că-i vor genera probleme penale lui Eugen Teodorovici. Ministrul Finanțelor i-a replicat.

 

„Teodorovici, bichonul Vioricăi, vă bagă la pușcărie dacă nu vă plățiți taxele. El și gașcă lui de infractori de unde să mai fure dacă voi nu le dați bani?

Teodorovici a făcut proiectul de lege și pe el s-a exclus. Doar pe voi vă bagă la pușcărie.

Despre datoriile lui la buget Orlando ne spună că: „O să plătesc în funcţie de ce pot să plătesc. O să văd dacă pot găși un împrumut, eventual, să achit partea de penalităţi, ca să nu crească în continuare. Dacă aveam suma, plăteam. Vă daţi seama că nu stăteam să plătesc penalităţi aiurea’,…

Orlando am o MEGA surpriză pentru ține. O să ajungi lângă Dragnea dar nu pentru că nu ți-ai plătit taxele. Altă ilegalitate. Voi prezența totul într-o conferință de presă săptămâna viitoare.

Vine, vine, calcă totul în picioare…”, scrie Florin Cîțu.

Replica lui Teodorovici

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, i-a răspuns senatorului PNL la doar câteva minute după ce acesta l-a amenințat că va ajunge la pușcărie. Teodorovici îi transmite că oricum nu înțelege nimic din ceea ce a adoptat PSD.

„Se pare că măsurile adoptate de PSD îşi ating din nou scopul, având în vedere că una dintre cele mai recente, aceea privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a stârnit deja, în media, o multitudine de reacţii, chiar dacă multe dintre ele fundamentate pe o insuficientă analiză şi, evident, pe o neînţelegere a textului de lege propus, arătând fie necunoaştere, fie, ceea ce este şi mai grav, rea-voinţă.

Nu doresc să intru în niciun fel de polemică, în special cu aceia care au dovedit de atâtea ori, nu doar incapacitatea adoptării unor decizii, ci şi incapacitatea de a le înţelege pe cele luate de PSD.

Propunerea mea vizează un tratament corect şi onest din partea angajatorului faţă de angajat, evitarea oricărei forme de abuz şi nicidecum formule de tipul celor suţinute de către contestatarii acestei măsuri. Propunerea aduce un plus de predictibilitate prin detalierea obligațiilor de reținere sau nereţinere, de încasare sau neîncasare a unor impozite şi contribuţii, ca fapte ce intră în sfera evaziunii fiscale. Măsurile propuse nu doar că vizează protejarea bugetului de stat, dar şi a persoanelor angajate cărora li s-au reţinut impozite şi contribuţii cu diferite destinaţii, ce nu sunt în responsabilitatea lor, dar de plata cărora depinde obţinerea ulterioară a unor drepturi; pentru că sunt drepturi ale oamenilor, cum ar fi cel la pensiei sau la asistenţă medicală, care depind de buna credinţă, seriozitatea şi responsabilitatea angajatorului.

Am fost şi sunt adeptul măsurilor care susţin mediul de afaceri românesc şi care, totodată, asigură o protecţie reală a angajaţilor. Iar rezultatul dialogului intens este mai mult decât evident, dacă vedem şi vrem să vedem cel puţin măsurile luate şi cerute de mediul de afaceri – modificările la Codul Fiscal şi de Procedură Fiscală, restructurarea financiară, măsura privind capitalul negativ ori introducerea bacșișului pe nota de plată, ca măsură cerută de industria HORECA.

Le recomand acelora care din convingere, îndrumaţi sau plătiţi de alţii, promotori ai unor interese contrare celor ale românilor, să parcurgă cu atenţie textul de lege propus şi să informeze corect oamenii, asigurându-i de întreaga disponibilitate a mea şi a colegilor mei pentru a le explica ceea ce nu au înţeles sau nu au vrut să înţeleagă din măsurile propuse.”, a scris pe Facebook Eugen Teodorovici.

Citește și:

Ce îi sfătuiește Traian Berbeceanu pe polițiștii care știu că șefii lor se află într-o relație nefirească cu interlopii


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.