Clasamentul țărilor cu cei mai inteligenți cetățeni din lume

-


Te-ai întrebat vreodată cât de inteligenți sunt conaționalii tăi în comparație cu restul lumii? Una dintre cele mai recente și cuprinzătoare cercetări privind IQ-ul răspunde acestei curiozități. Iată care sunt statele ai căror cetățeni au cel mai ridicat IQ.

Hong Kong (IQ mediu: 107)

Cu un scor impresionant de 107, premiul pentru țara cu cei mai inteligenți cetățeni merge către Hong-Kong. Această națiune mică din Asia de Sud-Est face parte din punct de vedere politic din China, dar, ca teritoriu autonom, Hong Kong își menține propriile sisteme politic și economic bazate pe o forță de muncă educată, calificată și inteligentă.

Coreea de Sud (IQ mediu: 106)

Unul dintre cei ”patru dragoni economici” asiatici (împreună cu Taiwan, Singapore și Hong Kong), Coreea de Sud este o țară dezvoltată din punct de vedere tehnologic, caracterizată de o forță de muncă foarte motivată, educată și calificată. Punctând 106 în cercetarea privind IQ-ul cetățenilor, Coreea de Sud este, de asemenea, una dintre țările cu performanțe în domeniul citirii literare, al matematicii și al științelor.

Japonia (IQ mediu: 105)

Țara cu cea mai mare speranță de viață din lume, Japonia este lider în cercetarea științifică și în tehnologii, care spune cu siguranță ceva despre inteligența acestei națiuni. Cu scorul de 105, Japonia este a treia cea mai mai inteligentă țară din lume.

Taiwan (IQ mediu: 104)

O altă superputere tehnologică din Asia de Sud-Est, Taiwan-ul beneficiază de o forță de muncă cu înaltă calificare și se numără printre țările cele mai educate din lume,  un procent uriaș din locuitori deținând o diplomă de studii universitare.

Singapore (IQ mediu: 103)

Primele cinci locuri sunt dominate exclusiv de țările asiatice, locul al cincilea fiind revendicat de Singapore. Un oraș-stat suveran cunoscut ca fiind una dintre țările cele mai avansate din punct de vedere tehnologic din lume, IQ –ul  mediu din această țară este de 103.

Citește și: 

Top 5 cele mai bănoase meserii “murdare”. Nu sunt pentru cei slabi de înger

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.