Clujul, mereu cu un pas înaintea Capitalei. Reguli de bun simț în mijloacele de transport în comun

-


În viitorul apropiat, Clujul va avea reguli noi pentru cei care călătoresc cu mijloacele de transport în comun. Igiena personală pusă la punct, abținerea de la înjurarea conducătorilor auto sau a contorlorilor, interzicerea transportării lucrurilor urât mirositoare vor face parte din conduită impusă pentru călătoria cu mijloacele de transport în comun în Cluj.

Noul regulament privind normele de conduită în mijloacele de transport în comun ale Companiei de Transport Public Cluj se află în dezbatere publică.

Proiectul fi consultat pe pagina de internet a Primăriei Cluj-Napoca până joi, 14 martie, pentru ca ulterior să fie supus aprobării Consiliului Local.

Noul regulament propune sancţiuni dure pentru pasagerii care nu se vor conforma, informează Adevărul.

De exemplu, călătorii îmbrăcaţi în haine murdare şi urât mirositoare vor risca amenzi cuprinse între 100 de lei şi 200 de lei. Sancţiuni vor risca şi cei care se vor urca în mijloacele de transport public cu bicicleta.

Amenzi şi mai mari vor plăti cei care vor insulta angajaţii Companiei de Transport Public, şoferi şi controlori, precum şi cei care vor provoca scandal în mijloacele de transport în comun. În acest caz, amenzile pot ajunge până la 300 sau chiar 400 de lei.

Regulamentul va mai prevede sancţiuni şi pentru cei care încearcă să ţină deschise uşile mijloacelor de transport în comun în timpul mersului sau le forţează pentru a se da jos între două staţii.

Citește și: Închisoare pe viață pentru criminala de la metrou


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.