CNA a amendat televiziunea Nașul TV: Preotul nu are voie să spună că rugăciunea vindecă

-


Laura Georgescu, preşedintele CNA, a fost audiată, marţi, la Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, după ce forul audiovizual a sancţionat televiziunea Naşul TV, în martie, cu o amendă de 50.000 de lei, pentru o emisiune în care au fost prezentate vindecări miraculoase. Moraru s-a revoltat, spunând că amenda i s-a părut „strigătoare la cer”, sancţiunea nefiind precedată de o discuţie.

Televiziunea Naşul TV a fost amendată cu 50.000 de lei de CNA, pe 20 martie, pentru o ediţie a emisiunii „Timpurile actuale”, difuzată pe 25 septembrie, în care au fost prezentate vindecări miraculoase, prin rugăciune.

„Naşul TV este supus unor durităţi nepermise de la înfiinţare. Episodul cu CNA-ul este vechi. Există un proces penal, durează de patru ani. CNA-ul ne-a furat bani. Ne-a dat amenzi în fals. Suntem cea mai amendată televiziune din istoria de după 1989, într-un interval de 18 luni. Noi în acel interval era să fim falimentaţi din cauza unor amenzi, interpretări abuzive ale legii. (…) După 2013 – 2014 nu am avut nici măcar o somaţie publică, fiind acest proces penal în care nu vreau să intru, pentru că este pe rol. (…) Am primit o amendă de 20.000 de lei pentru o emisiune realizată de Realitatea TV. (…) După ani în care nici un coleg de-al meu nu a fost amendat, nici eu, pentru că probabil s-au temut de turnura pe care o ia procesul de 4 ani, brusc ne-am trezit cu o amendă de 50.000 de lei, pentru faptul că un preot, în timpul unei slujbe pe care noi am difuzat-o, a spus că rugăciunea vindecă”, a spus Moraru la începutul audierii, citat de stiripesurse.ro.

Realizatorul TV a mai susţinut că a ajuns în faţa Comisei deoarece i s-a părut „strigător la cer” ca CNA să amendeze „brusc” Naşul TV cu 50.000 de lei, fără o atenţionare.

În opinia lui Moraru, membrul CNA, Monica Gubernat, are o problemă personală cu el, Radu Herjeu are o problemă cu „apa sfinţită”, în timp ce Gabriel Tufeanu are o problemă cu „genul acesta de emisiuni care ar trebui interzise pe toate posturile de televiziune din România”.

„Am fost ameninţaţi că ni se ia licenţa de către prietena doamnei Georgescu, care este Monica Gubernat, ameninţaţi că vom fi amendaţi drastic şi în final batjocoriţi de parcă nu am fi totuşi parteneri, potrivit legii audiovizualului. Consider că trebuie să facem ceva”, a mai spus Radu Moraru.

Moraru a spus că Naşul TV, deşi nu pare, are 6 milioane de telespectatori şi nu are datorii nici la stat sau la terţi.

„Brusc, aici, o slujbă sau un preot care face emisiuni la noi de 4 sau 6 ani, primeşte amendă de la CNA de 50.000 de lei. Am întrebat care este motivaţia. Am primit: nu are voie să spună că rugăciunea vindecă. La o asemenea motivaţie, în afara legii audiovizualului şi a oricărei putere de înţelegere am cerut o reexaminare în faţa CNA. Am crezut că poate s-au pripit, pentru că votul a fost în unanimitate, chiar cu declaraţii precum: «Pentru asta trebuie să îi luăm licenţa» – Monica Gubernat. Era să pierdem licenţa – să iei licenţa unei televiziuni, a unui business…”, a conchis Radu Moraru.

Citește și:

Iohannis se întâlnește cu Isărescu la Palatul Cotroceni

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.