CNSU a stabilit lista statelor exceptate de la măsurile de izolare și carantinare

-


Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, condus de premierul Ludovic Orban, a adoptat luni seara o hotărâre privind stabilirea listei ţărilor membre UE şi ale Spaţiului Economic European, dar şi a ţărilor terţe pentru care nu sse aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România. De asemenea, s-a decis reluarea zborurilor către şi dinspre statele aflate pe aceste liste, începând cu data de 7 iulie.

„Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcţie de rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori. Zborurile suspendate către şi dinspre statele aflate pe listele anexate Hotărârii nr. 34 se reiau începând cu data de 7.07.2020”, potrivit CNSU.

Potrivit Anexei 1 la Hotărârea CNSU nr. 34, ţările membre ale UE şi Spaţiului Economic European pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea sunt: Bulgaria, Monaco, Croaţia, Regatul Unit la Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Cehia, Polonia, Austria, Islanda, Elveţia, Spania, Franţa, Belgia, Germania, Slovenia, Danemarca, Ţările de Jos, Italia, Norvegia, Slovacia, Irlanda, Liechtenstein, Grecia, Cipru, Finlanda, Malta, Lituania, Ungaria, Estonia, Letonia, Andorra, Insulele Feroe, Vatican.

Pe lista ţărilor terţe pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină se află: Canada, Maroc, Algeria, Australia, Rwanda, Uruguay, Japonia, Coreea de Sud, Georgia, Noua Zeelandă, Tunisia, Thailanda.

Citește și:

 UPDATE. Orban, în plenul Parlamentului: „Nu am avut altă preocupare decât servirea interesului public”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.