Cod Galben de ploi în Capitală. Ce măsuri se iau

19 aprilie 2017 - 16:36 -


Gabriela Băncilă, reprezentantul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a anunțat că Bucureștiul se va afla sub o atenționare de Cod Galben de ploi abundente. Conform acesteia Codul galben va intra în vigoare „foarte probabil” începând cu ora 16.00, până joi dimineață, în jurul orei 9.00.

„Pentru zona municipiului București este în vigoare o atenționare Cod Galben care intră în vigoare în această seară, la ora 18,00. În după-amiaza acestei zile, ANM va actualiza acest al doilea mesaj prezent acum pe site-ul ANM, iar această actualizare va viza și Municipiul București, pentru că foarte probabil acesta va intra sub incidența acestui Cod Galben mai devreme, la ora 16,00. Atenționarea va fi valabilă până mâine dimineață, cel mai probabil până în jurul orei 9,00”, a precizat Băncilă la un comandament convocat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Aceasta a adăugat că vântul se va intensifica.

„Estimăm o cantitate de apă pe tot parcursul intervalului în jurul a 25-35 litri pe metru pătrat, izolat posibil mai ridicat spre 40 în partea de nord a orașului, spre județul Ilfov. De asemenea, vântul se va intensifica, se resimte deja la acest moment în special în cartierele din nordul și nord-estul Capitalei, iar între orele 13,00-14,00 și 19,00-20,00 va fi valabilă o atenționare Cod Galben privind rafalele de vânt ce vor atinge 50-55 și posibil trecător 60 de km/oră”, a explicat Băncilă.

Ea a adăugat că începând de joi dimineață, precipitațiile vor mai fi prezente cu caracter temporar în București, dar acestea nu vor mai fi importante din punct de vedere cantitativ.

Băncilă a mai spus că se vor înregistra valori scăzute de temperatură până la sfârșitul acestei săptămâni.

„Dimineața zilei de vineri va veni cu o valoare în apropierea pragului de îngheț, în jur de zero-un grad, pentru ca cea mai rece să fie dimineața zilei de sâmbătă: zero — minus 2 grade temperatură minimă estimată, iar la periferia orașului să se înregistreze o temperatură chiar mai coborâtă”, a arătat reprezentantul ANM.

În context, oficialul Apa Nova, Epsică Chiru, a spus că în teren sunt 12 utilaje de mare tonaj iar dacă este cazul, acestea vor fi suplimentate cu încă 15 echipaje.

„Suntem în permanentă legătură cu ANM și în plus sunt mobilizate echipele pentru deschiderea canalului care face legătura între canalul casetat de sub râul Dâmbovița și râul Dâmbovița propriu-zis, în zona stației de epurare a apei uzate”, a menționat acesta,citat de Agerpres.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a cerut directorului RATB să fie asigurat cu un număr de autovehicule corespunzător în trafic și să aibă echipe mobilizate pentru evacuarea apei din stații.

Citește și:

Accidentare gravă a unui gimnast român. A fost scos cu targa din concurs


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *