Comisia a decis: Băsescu şi Boc au fraudat alegerile prezidenţiale din 2009

-


Membrii Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor din 2009 au prezentat, marţi, un raport din care rezultă faptul că Traian Băsescu și Emil Boc ar fi întreprins acțiuni de natură să schimbe rezultatul alegerilor prezidențiale din 2009.

Liberalii contestă concluziile prezentate şi susţin faptul că PSD încearcă să impună ipoteza fraudării alegerilor deşi din anchetă nu  reiese acestă ipoteză.

“Motivele retragerii sunt cât se poate de clare. Astăzi, majoritatea PSD-ALDE a venit cu un raport pe care nu vrea să-l discute și pe care să-l supună la vot, neținând cont de solicitarea noastră de a se discuta punct cu punct fiecare element al concluziei și să amânăm adoptarea raportului pentru mâine, pentru ca noi să exprimăm în scris lucrurile cu care nu suntem de acord”, a declarat, marţi, deputatul PNL Daniel Fenechiu, potrivit Realitatea tv.

Pe de altă parte, raportul Comisiei arată că un rol decisive în fraudarea alegerilor din 2009 l-a avut ministerul de Interne. În acest sens, instituția prezidențială reprezentată de Traian Băsescu (fost președinte al PD) a revocat, la propunerea premierului Emil Boc (care deținea și funcția de președinte PD), pe Dan Nica, viceprim-ministru, ministrul Administrației și Internelor iar guvernul condus de Emil Boc a înlocuit în aceeași zi 20 de prefecți, cu persoane propuse de Vasile Blaga lider important al PD.

”Premierul Emil Boc propune în data de 01.10.2009 revocarea din funcție a domnului Dan Nica, viceprim-ministru, ministrul administrației și internelor, pentru niște declarații privind posibilitatea unor acțiuni de vot multiplu prin punerea la dispoziție a reprezentanților P.D. a unor autocare pentru turism electoral, iar președintele Traian Băsescu emite decretul nr. 1357 publicat în MOF nr. 647/01.10.2009 privind revocarea acestuia. Motivul invocat este un pretext deoarece în anul 2004, după alegerile prezidențiale, chiar președintele Traian Băsescu a făcut afirmații mai grave, susținând că alegerile au fost fraudate”, se arată în textul documentului.

Raportul comisiei parlamentare de anchetă  a alegerilor din 2009  va ajunge la conducerea celor două Camere, urmând ca  Birourile Permanente  să stabilească data  când va avea loc  ședință de plen unde se va  valida documentul.

Citeşte şi: Procesele lui Oprea, Şova, Ghiţă, Dragnea şi Tăriceanu, rejudecate de acelaşi complet din toamnă


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.