Compania americană Johnson & Johnson a suspendat temporar testele vaccinului anti-COVID 19. Un participant s-a îmbolnăvit

-


Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson a anunţat luni seara suspendarea testelor clinice ale unui vaccin anti-COVID-19 deoarece unul dintre participanţii la teste s-a îmbolnăvit, scrie AFP.

„Am oprit temporar dozarea suplimentară în toate testele noastre clinice ale unui vaccin experimental împotriva COVID-19, inclusiv toate testele din faza a treia, din cauza unei boli inexplicabile a unui participant” au anuțat oficialii gigantului american Johnson & Johnson.

De asemenea, Grupul farmaceutic a precizat că există o diferenţă între o „pauză de studiu” ca urmare a deciziei companiei şi o „oprire reglementară” instituită de o autoritate sanitară de reglementare.

În anunţ, compania şi-a reafirmat „angajament puternic faţă de siguranţă”, informând că boala participantului a fost examinată de medicii personali, precum şi de cei din partea unui consiliu independent de monitorizare a siguranţei.

Gigantul farmaceutic din SUA este una din numeroasele companii care concurează la nivel mondial pentru producerea primului vaccin anti-COVID-19. În momentul de față, vaccinul se află în faza a treia a unui proces în trei faze de dezvoltare clinică în timpul căreia vaccinul este administrat la mii de participanţi şi testat pentru a se verifica eficienţa şi siguranţa sa, în timp ce o serie de alţi participanţi primesc un tratament placebo.

În luna septembrie, Johnson & Johnson a informat că înrola 60.000 de persoane de pe trei continente pentru a participa la faza a treia a studiului.

Citește și:

Coronavirus în România. 2069 de noi cazuri de COVID-19 și 56 de decese, înregistrate în ultimele 24 de ore


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.