UPDATE/VIDEO: Congresul PSD. Liviu Dragnea s-a lăudat cu creșterea economică și planurile mărețe pentru dezvoltarea țării

-


Peste 4000 de social-democrați au participat sâmbătă la Congresul extraordinar al PSD, convocat pe repede înainte pentru alegerea membrilor Biroului Permanent Naţional al partidului. S-a exprimat votul pentru funcţiile de preşedinte executiv, secretar general şi vicepreşedinţi, care vor fi în număr de 16, jumătate femei și jumătate bărbați. Funcția lui Liviu Dragnea nu va fi supusă la vot, deci nicio emoție pentru liderul PSD la acest congres. Iniţial Liviu Dragnea a susţinut că doreşte să ceară un vot de reconfirmare în funcţie la congres, însă a spus că nu mai are de ce să ceară acest vot, pentru că organizaţiile judeţene au adoptat rezoluţii de susţinere a sa.

Congresul PSD. Viorica Dăncilă a ajuns numărul 2 în PSD

Cele 8 motive pentru care Liviu Dragnea a organizat congresul PSD: Vreau să stabilim azi niște direcții clare de acțiune pentru a reuni România

Cum l-au tratat simpatizanții PSD pe Liviu Dragnea în timpul discursului său foarte lung

Congresul PSD. Dragnea a recunoscut eșecul celor trei decenii de reformă în Educație

UPDATE. Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE: Mesajul meu pentru dvs. este acela că suntem pe un drum bun. Atât la PSD, cât și la ALDE există o bună colaborare. Trebuie să transmitem cetățenilor noștri că vom câștiga pentru România. 

UPDATE: Potrivit Digi24, Nicolae Bănicioiu își va anunța retragerea candidaturii pentru funcția de președinte executiv.

UPDATE: Congresul este un moment de bucurie, a spus Niculae Bădălău, actualul președinte executiv, intrat în dizgrațiile liderului PSD Liviu Dragnea după ce a cerut democratizarea partidului.

UPDATE: Liviu Dragnea a sosit la Sala Palatului. La scurt timp, a sosit și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

FOTO: Digi24/captură

UPDATE: Protestatarii #rezist scandează vizavi de Sala Palatului, înconjurați de jandarmi: ”PSD, ciuma roșie”.

UPDATE: Pentru a fi siguri că congresul se desfășoară fără a fi ”deranjat” de protestatarii #rezist, PSD a securizat cu garduri zona din jurul sălii Palatului.

UPDATE: Viorica Dăncilă vrea să fie numărul 2 în PSD: ”Am decis să candidez pentru că atunci când oamenii au încredere în tine nu îi poți dezamăgi”.

Știrea inițială

Pentru funcţia de preşedinte executiv şi-au depus candidaturile Ecaterina Andronescu, Nicolae Bănicioiu şi Viorica Dăncilă.

De asemenea, pentru funcţia de secretar general şi-au depus candidatura Marian Neacşu şi Codrin Ştefănescu.

Pentru funcţiile de vicepreşedinţi, pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov candidează Gabriela Firea şi Robert Negoiţă, iar pentru Regiunea Sud-Vest Lia Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu.

În Regiunea Muntenia candidează pentru funcţia de vicepreşedinţi Carmen Dan, Adrian Ţuţuianu, Şerban Valeca şi Cătălin Rădulescu.

În Regiunea de Sud-Est candidează Mirela Furtună şi Marian Oprişan, în timp ce în Nord-Est sunt Doina Fedorovici şi Gabriel Vlase.

Pentru partea Nord-Vest sunt susţinuţi Doina Pană şi Gabriel Zetea, în Vest Natalia Intotero şi Mihai Fifor, iar în Regiunea Centru sunt Roxana Mînzatu şi Bogdan Trif.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.