Controversa din timpul show-ului Madonnei de la Eurovision

-


Show-ul Madonnei a stârnit controverse în finala concursului Eurovision 2019, care a avut loc sâmbătă seară, la Tel Aviv, doi dintre dansatorii săi afişând steagurile palestinian şi israelian, în ceea ce a părut a fi un apel la unitate, potrivit Reuters.

Madonna a susţinut un recital în finala de sâmbătă a concursului Eurovision, cu hitul ei din 1989 „Like A Prayer” şi o piesă în premieră mondială, „Future”, interpretată alături de rapperul american Quavo. Noua piesă este un single de pe viitorul album al Madonnei, „Madame X”, care va fi lansat pe 14 iunie.

Presa locală a publicat imagini în care doi dintre dansatorii Madonnei, care au afişat pe partea din spate a costumelor steagurile israelian şi palestinian, au mers unul lângă celălalt, în ceea ce părea a fi un apel la unitate.

Într-un comunicat emis imediat după recitalul Madonnei, organizatorii au declarat că afişarea steagurilor nu a fost inclusă în repetiţii. Concursul Eurovision nu este un eveniment politic, iar Madonnei i-a fost comunicat acest lucru.

Recitalul Madonnei a fost criticat şi de fani, mulţi observând faptul că aceasta a falsat destul de mult.

Înainte de concurs, Madonna a declarat, într-un comunicat, referitor la apelurile de boicot: „Nu voi renunţa niciodată la cântat pentru a îndeplini agenda politică a cuiva şi nu voi înceta niciodată să vorbesc despre încălcarea drepturilor omului, oriunde în lume se întâmplă acest lucru”.

Potrivit Mediafax, în ianuarie, creatoarea de modă Vivienne Westwood, muzicianul Peter Gabriel şi regizorul Mike Leigh se numărau printre cele peste 50 de personalităţi care au cerut ca ediţia de anul acesta a concursului Eurovision să se desfăşoare în altă ţară. Motivul solicitării era acela că palestinienii „sunt privaţi de drepturi fundamentale”. „Nu putem ignora faptul că Israelul încalcă în mod sistematic drepturile fundamentale ale palestinienilor”, se arăta într-o scrisoare deschisă semnată, printre alţii, şi de trupa Wolf Alice şi actriţele Maxine Peake şi Miriam Margolyes.

Citește și: Olanda a câștigat Eurovision 2019


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.