Copii gazați de jandarmi în anul 2018

-


Liviu Dragnea, Carmen Dan, Paul Stănescu (cel care o înlocuiește în funcție pe Viorica Dăncilă pe perioada vacanței acesteia) și toții șefii Jandarmeriei sunt autorii morali ai măcelului care a avut loc vineri seară în Piața Victoriei. Ar trebui să răspundeți penal și să dispăreți din spațiul public.

Au fost împrăștiate sistematic gaze lacrimogene, fără să se țină cont că în Piață erau și foarte mulți copii, unii oameni vor rămâne mutilați pe viață, iar alți oameni nevinovați au fost bătuți deși erau îngenunchiați. Sute de oameni au ajuns în spitalele bucureștene din cauza gazelor lacrimogene care au fost aruncate toată seara. Totul este imortalizat în imaginile și filmările care au umplut rețelele de socalizare. Ați luat-o razna cu totul.

 

În această Piață simbol, sunt găzduite proteste de peste un an și jumătate și voi, canaliilor, știați că mii de părinți vin să protesteze și cu copiii lor. Ceea ce s-a și întâmplat. Carmen Dan, tu, ca femeie, nu te-ai gândit nicio clipă la toți acei copii nevinovați? Obediența ta față de un om care te-a pus în fruntea unui minister fără să ai habar în ce te bagi ți-a întunecat orice urmă de rațiune.

În jurul orei 17.00, o mână de agitatori a început să se ia la harță cu jandarmii, forțând gardul de demarcație și ajungând astfel aproape de Palatul Victoria. Firesc ar fi fost ca acei agitatori să fie extrași de acolo (că doar avem o jandarmerie profesionistă), iar românii de bun simț, unii veniți special de la mii de kilometri pentru această manifestație, să fie lăsați să protesteze pașnic. Nu s-a dorit nicio clipă așa ceva, ceea ce mă duce cu gândul la faptul că evenimentele sângeroase au fost premeditate.

La ora 18.00 am ajuns în Piață, iar la ieșirea de la metrou stăteau frumos aliniați, pregătiți să intervină, vreo 20, poate 30 de jandarmi îmbrăcați în acele uniforme negre.

Excepând vacarmul din fața guvernului, sute de oameni stăteau pe margine liniștiți, cei mai mulți ieșiți de la serviciu.

La ora 20.00, împreună cu fata mea de 5 ani și cu un coleg mă aflam la intrarea de pe strada Buzești, în dreptul farmaciei Sensiblu. În jurul nostru era plin de părinți cu copii care se jucau. Având cu mine copilul, l-am lăsat pe colegul meu să intre în mijlocul protestatarilor din perimetrul special amenajat în fața Guvernului.

La un moment dat, mulțimea din zona în care ne aflam noi a început să se agite și să se miște în pas alert. Dintr-o dată au început să mă usture ochii și mi-am dat seama că au dat cu gaze lacrimogene. A fost prima dată când mi-a fost frică la un protest.

Sofia începuse să tușească și să devină agitată, iar pe mine a început să mă usture și gâtul. Totul în doar câteva secunde. Frica a venit din faptul că a fost prima dată când am luat contact cu acest gaz și nu știam la ce să mă aștept. Pe măsură ce ne îndepărtam de Piața Victoriei, am început să ne liniștim puțin. În jurul meu erau doar tineri revoltați că sunt alungați din Piață într-un mod atât de mizerabil. Sper să nu mai trăiesc niciodată așa ceva, deși se anunță vremuri tulburi.

În spatele nostru se auzeau și zgomote ca de tun despre care aveam să aflu mai târziu că erau tunuri de apă. Deci au încercat să ne alunge cu gaze lacrimogene și cu tunuri de apă. În anul 2018!

Ceea ce s-a dorit un protest pașnic a fost transformat de o gașcă care conduce România după bunul plac într-o luptă pe viață și pe moarte.

Încrederea mea este zero începând de vineri seară în această instituție care ar trebui să asigure ordinea. Jandarmeria română a devenit un instrument folosit după bunul plac de un om care a luat-o razna rău de tot și care, în delirul său, ucide democrația din România. Rușine să vă fie!

Citește și:

LIVETEXT: Sute de protestatari au rămas pe străzile adiacente Pieței Victoria care arată ca după război


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.