Copil, în mare formă la Sofia. Wawrinka, fără replică

-


Tenismanul Marius Copil s-a calificat, luni seara, în optimile turneului ATP de la Sofia, după ce l-a învins pe elveţianul Stan Wawrinka în trei seturi, cu scorul de: 3-6, 7-6 (5), 6-4.

 

Marius Copil şi-a pierdut serviciul o singură dată în primul set, iar acest lucru a făcut diferenţa, Wawrinka impunându-se cu 6-3. În actul secund, cei doi au mers cap la cap până în tiebreak, deşi Wawrinka şi-a creat două mingi de break, iar Copil trei.

Sportivul nostru a reuşit să încline balanţa şi s-a impus cu 7-5, egalând situaţia la seturi. În decisiv, Copil a reuşit să fructifice destul de devreme una din cele patru mingi de break şi şi-a păstrat avantajul până în finalul setului, câştigat cu 6-4.

Tenismenul nostru a reuşit 11 aşi în acest meci, iar Wawrinka a avut 13, jucătorul din Ţara Cantoanelor totalizând mai multe puncte, 97-85.

Wawrinka a câştigat primele două confruntări cu Copil, în 2013 în primul tur la Madrid, cu 6-4, 6-4, şi în 2015, în turul al doilea la Australian Open, cu 7-6 (4), 7-6 (4), 6-3. În optimi, Copil îl va înfrunta pe învingătorul dintre spaniolul Fernando Verdasco, al şaselea favorit, şi bulgarul Alexandar Lazarov.

Marius Copil şi-a asigurat un cec de 8.815 euro, 20 de puncte ATP și  va juca şi la dublu, alături de ungurul Marton Fucsovics.

Citește și:

Begu și Niculescu, în mare formă în Thailanda. Un nou titlu la dublu

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.